Miért ellenzi néhány szülő, hogy a tizenéves gyereke olvasson valami könyvet?
"anyám is mindig kiborult, ha vettem magamnak könyvet. Akkor is, mikor már a saját keresetemből vettem.
Szóval van ilyen, csak én sem értem, miért?"
Na igen, ez is lehet egy további ok: pazarlásnak tartják új könyveket megvenni, amikor ott vannak a könyvtárak is, ráadásul egyre több helyen lehet ingyen könyveket csereberélni, vagy hasonló módon hozzájutni.
Én egy időben azért lettem eltíltva a könyvektől ,"mert a tanulás rovására ment" a sok olvasásom. (Nem vagyok rossz tanuló ,csak haza hoztam 1 rossz jegyet és anyám kitalálta ,hogy ez az olvasás miatt van)
Most jelen pillanatban pedig meg van tíltva nekem az ,hogy könyvet vegyek ,mert anyum szerint hülyeség
Ha a Szürkét olvassa, meg is értem.
Milyen könyvek ezek? Szerelmi regények, vagy olyan, aminek haszna is van? Ha csak ilyen kis semmiség, akkor érthető. Ha valami értelmes, akkor nem tudom.
Én örültem volna, ha legalább keretek közé szorítják... rengeteget olvastam, az éleslátásom bánta. Emiatt pedig befelé forduló és önbizalomhiányos lettem, mert szégyelltem a szemüvegem.
Egy ismerősöm a másik véglet. Nem olvasott, nem olvastak neki. Nulla érzelmi intelligencia, lassú, nehézkes felfogás jellemzi. Nehezen és lassan olvas, tájékozatlan, nem sok mindenről lehet vele beszélgetni... pedig nagyszerű ember lehetett volna, ha odafigyelnek a szülei a művelődésére is.
"meg van tíltva nekem az ,hogy könyvet vegyek"
Ettől mondjuk még simán olvashatsz. Van az az életszínvonal, ahol valóban luxus könyvet vásárolni - de attól még nem kell műveletlennek maradni azon az életszínvonalon sem, hiszen a legértékesebb könyvek mind ott vannak a könyvtárakban.
Egyébként meg könyvet venni nem illegális. Mert hogy kábítószerre megtiltják, hogy költs, azt értem. De könyvre...? Persze más a helyzet, ha nem kapsz rendszeresen zsebpénzt, tehát a szüleidét akarod elkölteni könyvekre - abba bizony nekik is van beleszólásuk. Ebben az esetben viszont érdemes lenne átbeszélnetek a zsebpénz témakört.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!