Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha apám megüt, visszaüthetek?...

Ha apám megüt, visszaüthetek? 16/F

Figyelt kérdés
2019. okt. 18. 15:21
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
76%

Érdekes volt átolvasni a kérdésre adott válaszokat a kérdés tekintetében.

Számomra különösen két okból:

-Apámat először 13 évesen láttam kb két héten át pár napra, és több mint annyi el is telt már, azóta is kontakt nélkül...

Mindig is tudtam róla. Amennyire fényképekről, pár történetből lehetett tudni ki ő, tudom ki ő, de nincs kapcsolat, nincs viszony, nem ismerem... Sokat gondolkodom, hogy milyen is "Apásnak lenni" -mint az "apa nélküli" ellentéte... Van velem egykorú ismerősöm, aki napi szinten dolgozik az apjával, és amikor találkozunk (én velük), csak nézek, próbálom azonosítani a történéseket, de ha engem kérdez bárki, csak ürességet érzek...

-Másik: most nézem végig a youtube-on, a Vsauce csatornán lévő Mindfield Szériát. Ez a csoport és egyén viselkedéséről, agyműködésről, tudatról szóló kis ismeret-terjesztő sor (Eléggé jó minőségben! ajánlom!) Így nézem kb 8 órája, és eléggé analizálós és nyiltelméjű hangulatban kapott el ez a kérdés.. (Köszi hírlevél)

Kérdésre ON:

Egyszerű kérdésre egyszerű válasz: Helyzetfüggő.

Helyzetfüggő, mert TI vagytok akik benne vagytok! A ti viszonyotoknak kell megszabnia a ti reakcióitokat. Nem tudjuk az előzményeket, nem tudjuk a következményeket...

Megtörtént-e már egyszer, sokszor a feltétel, vagy csak nagyon a határán van a szituáció annak, hogy megtörténjen?

Esetleg megtörtént-e már a feltétel, és a reakció kérdéses, vagy mind lezajlott, és a jogosság igazolása a motiváció a kérdés feltételére?

A kérdezőnek tényleg szükséges-e közölnie, hogy milyen idős, hogy fiú-e vagy lány? Számítanak-e ezek az információk Igazán?

A válaszokból is kiderül, hogy hányféle nézet van, ki-ki milyen világnézettel rendelkezik, és hogy mennyivel több a válaszok közt a szélsőségesebb "nem", míg azok a válaszok %-osan inkább le vannak szavazva a többihez képest.

Ha újból átgondolom a kérdést, én azon az állásponton vagyok, hogy egyszóval IGEN. Értsd ez úgy, hogy a lehetőséged ott van. Másik oldal, hogy ez bőven nem az egyetlen lehetőséged, és bőven nem a legjobb, legrosszabb, legoptimálisabb.

Így is úgy is külső szemlélőként nézve s helyzetet nagyon szituáció/viszony függő:

Egyszeri eset az apa részéről: szereteből/óvásból fegyelmez, mert a fiú olyan szituációba sodorta magát, vagy az apa került valami miatt olyan mélypontra, amiben egy átlagos kis hiba ekkora reakciót vált ki.

Sorozatosságot feltételezve: a Fiú csak keresi a határait, vagy direkt túl jár azokon rendszeresen, vagy az apa képtelen a normális nevelésre, vagy egyéb, orvosi problémái vannak...

Nehéz NÉGY darab szó alapján "életet menteni"...

2019. okt. 21. 05:11
 22/23 zolo ***** válasza:
65%
Szerintem valami csak történt ha egy apa egy 16 éves fiút megütött. Inkább az okán kellene elgondolkozni és nem azon, hogy vissza adjad. Amennyiben részegen hazament apád és semmi oka nem volt a fizikai erőszakra az már más kategória. Ilyenkor is inkább az elhárítás az okosabb dolog és nem egymás agyonverése. Úgy gondolom egy 16 éves már van annyira értelmes hogy meglehessen vele beszélni a problémákat. Esetleg részegen vagy bedrogozva jársz haza akkor nem csodálkozom, ha apádnak eldurrant az agya.
2019. okt. 21. 16:15
 23/23 anonim válasza:
100%

Ha ez az erkölcsi kérdés felmerült benned, jól nevelt gyerek lehetsz. Akkor apád sem elveszett ember (ha ő nevelt így)

Szerintem semmiképp ne üss vissza, mert akkor elszakad köztetek valami. Talán véglegesen. Onnan nincs visszaút.

Hass rá valahogy. Térítsd észre. Hirtelen, valami meglepővel. Egy szeretetteljes emléket idézz fel. Vagy szólj rá, hogy ne tegye.

Egyszer a barátnőmre az apja ráemelte a kezét. Közéjük álltam. Elsírta magát. 2x akkora volt mint én. Akkor nőtt a szememben... és én az övében is. Elfogadott.

Nagyon-nagyon sok oka lehet ennek. A legszerencsésebb a hirtelen harag. Tervezve sosem szabad ártani másnak.

Azon is gondolkozz el, miért kerül apád ilyen helyzetbe. Mit gondol ő? Mit érez? Miért? Ez nem egy segélykiáltás részéről? Lehet, hogy tudsz neki segíteni? Kérdezd meg! A felemelt kéz az utolsó pillanat, amikor még nem késő. Korábban kellett volna beszélgetnetek egy jót. Szerintem csak egy nagy beszélgetés, nevetgélés hiányzik... vagy az, hogy helyrerakd az életed!

2019. okt. 25. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!