Miért jó az, ha itthon ülök majd' egy évet, ahelyett, hogy dolgoznék?
Olyan helyre adtam be februárban a jelentkezésemet, ahova rájöttem, hogy nem akarok járni... Viszont ez bennem augusztus végén realizálódott, akkor pedig már pótfelvételivel sem tudtam jelentkezni sehová, így maradok egy évet "itthon". Mert annak nem lett volna értelme, hogy felköltözzek Pestre, és anyáék két háztartást fizessenek a semmiért kb. Igen ám, de azon kívül, hogy heti 1x eljárok olasz órára, semmi értelmeset nem csinálok. Így néz ki egy napom:
felkelek 9-10 körül, aztán vagy itthon vagyok délig, vagy elmegyek kávézni, közben kutyát sétáltatok, ha kell valami, megveszem
utána ebédelek vagy apával, vagy lemegyek mamáékhoz, hazajövök 2-3 körül. Ha van házim, megcsinálom, szavakat tanulok. De ez is max két óra hossza, és nem is minden nap. Amúgy meg sorozatozok, filmezek, olvasok, így telik el a délutánom, vagy alszok. Délután hazajön anya, néha elmegyek vele tornára, este van, hogy főzök valami vacsit, ha nincs kedvem/kedvünk sehová menni, utána 8-9-től megint sorozatozás a program, vagy netezés, szóval semmi értelmes. A barátnőim, barátaim közül mindenki vagy Pesten, vagy Szegeden van, péntektől vasárnapig tudok velük lenni, de ugye a hétköznapjaim elég egysíkúak. Hozzájuk sem tudok elmenni hétköznap, mert az egyetemen vannak, fél napig meg nem akarok ott ülni, és ugyanazt csinálni, mint itthon...
Most is van itt egy üzlet, és kerestek eladót, ráadásul ismerősé, szóval meg is kaptam volna az állást. De anyáék ellenezték, mert hogy minek, mi értelme lenne, hogy ott üljek 8 órában, meg majd még mit nem, hogy lesüljön a pofájukról a bőr, hogy a lányuk bolti eladó lett. De nem értem, az mivel jobb, hogy itthon ülök, és ezért még fizetés sem jár?
Vagy mondtam azt is, hogy elkezdenék valami okj-t, vagy nagyon szeretek sütni, és vannak ilyen workshopok, tanfolyamok, most oké hogy azok is 2-3 hetesek csak, de legalább elütném valamivel az időt. Hogy az felesleges... Van egy ismerősünk, jogász, és hétvégén itt voltak nálunk egy nagyobb társasággal, és mondta hogy többet nem vesz fel férjezett nőt maga mellé asszisztensnek, mert négy év alatt a 2. megy el azért, mert szülni fog, és januártól megint kereshet maga mellé mást. Erre mondtam, hogy én tök szívesen vállalnám, mert tényleg semmi megterhelő nincs ott, igazából emaileket kell olvasni/küldeni, postára járni, fogadni az ügyfeleket, hívásokat kezelni, vagy ha messzire megy tárgyalásra, szerződést aláíratni, elvinni (nem szeret sokat vezetni). Apa meg kiakadt, hogy miért szervezek én be magamnak ilyet, és majd biztos hagyni fogja, hogy a barátainak dolgozzak...
Az elején még örültem, hogy pihenhetek, de mostmár így lassan egy hónap után nagyon unalmas ez. Sokszor azt sem tudom, éppen milyen nap van. Mit csináljak szerintetek? Látniuk kéne, hogy ez nekem nem jó.
Én meg azt mondom, hogy kár elcsszni az időt egy boltban vagy egy irodán gürizve, amikor megtehetnéd, hogy csak tanulj és fejlődj!
Ha nem elégít ki téged a heti 1x olasz, akkor keress kint, külföldön egy bentlakásos nyelviskolát és kint fejleszd tökélyre a nyelvet vagy itthon emeld az óraszámot, növeld a tempót, vagy kezdj el tanulni egy teljesen új nyelvet!
Ráérsz még gürcölni akkor is, ha muszáj lesz, viszont munka mellett sokkal nehezebb tanulni, mintha csak tanulnál, szóval én kihasználnám a sok szabadidőt és nem fecsérelném el valami xar helyen csak azért, hogy ne irigyeljenek és megnyugodjanak a robotoló prolik.
De ha nagyon meg akarod tapasztalni a munka becsületét, és ennyire nem kell a pénz, akkor vállalj önkéntes munkát alkalmanként segíts másoknak és mindjárt jobban fogod magad érezni!
Nagyon rossz semmit csinálni. Én tapasztalatam. Ény is nyelvvizsgára gyúrtam, meg anyuval jártam munkahelyére (családi vállalkozás).
Jobb lett volna akármilyen munkát csinálni (szociális fóbiám miatt akkor nem mertem igazán).
Vagy ahogy javasolják, menj el munkanélkülire, és járj valamilyen képzésre addig!
OKJ is jó, meg a munka is, amit leírtál.
Amit még javasolni tudok az az egészséges életmód. Sok energia, mert teljesen külön kell élned a háztartás többi tagjától az étkezést tekintve. Meg kell tanulni nemet mondani. És persze az étrend az egyik fele csak, a másik pedig egy hozzádillő sport 🙂
Szóval báármi jobb, mint otthon tespedni, nincs rossz megoldás 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!