Neveloapa orokbefogad?
Kérdező, abszolút lehetséges, ha a vér szerinti apád lemond az apaságról.
Nyugodtan megtarthatod az eddigi neved, családon belül örökbe fogadásnál meg meg tizenéves korban történő örökbe fogadásnál ez gyakori igény.
Szerintem a kérdést meg kellene fordítani:
A nevelőapukád szeretne téged örökbe fogadni?
Ha igen akkor essen neki az ügyintézésnek.
Mivel itt már te lassan felnőttkorú vagy ezért fontos a te véleményed is.
És igazából az örökbe fogadás olyan sok dolgot nem változtatna meg.
Pontosabban az alábbit
1 Te örökölsz utána, és a apukád után egyáltalán nem
2 Rokontartásra perelhető lenne ha tovább akarsz tanulni de ő azt mondja h nem támogatja menj oda ahova akarsz (ami szerintem nem életszerű ebben a helyzetben)
3 Mást meg nem fog változtatni, mivel 2 hónap és mindketten felnőttek vagytok.
Szerintem ha örökbe akart volna fogadni akkor ezt már rég meg tette volna korábban.
Szerintem neki is kell idő míg átgondolja, és az ügymenetnek le kell záródni a születésnapod előtt ami 2 hónap...
Szóval szerintem ez így nem reális szerintem főleg, azért mert a nevelőapukádat rákényszeríted h erről döntsön kb azonnal...
"Erre a pár hónapra nem mindegy?" - nézd, az, hogy nagykorút nem lehet örökbe fogadni, az csak az egyik full beteg inkoherenciája a magyar jognak. Mert ugye az örökbe fogadásnak számos joghatása van a nagykorúság utánra is, jogokban is, kötelességekben is, el egészen az örökösödésig.
Ha a Viccházban normális emberek ülnének a kleptokraták helyett, akkor ugye ez a szabály úgy szólna, hogy nagykorút csak az ő beleegyezésével lehet örökbe fogadni.
Erre az esetre van a végrendelet...
Jogok, kötelességek? Felnőttkorban, amihez mindenképpen rokoni viszonyban kell lenni? Tudnál példát mondani?
#7, Nagykorú, továbbtanuló gyermek tartása, rokontartás szülő irányába, stb.
De el odáig, hogy ki kaphat infót, ha beteg vagy, és ki rendelkezhet ha te képtelen lennél rá.
(gyakorlatilag az összes olyan dolog, ami élettársak esetén se automatikus, pont azért, mert rokonság kell hozzá)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!