"Olyan hideg a lábad, mint a békasegge"- avagy a ti szüleiteknek, nagyszüleiteknek mi a tipikus szavajárásuk?
NAgyamámnak voltak beszólásai amin mi unokák sokszor nevettünk.
- Mutasd az orrod! Puha! Hazudtál!
- Ne igyál annyi vizet mert béka nő a hasadban
- Edd meg a répát, és jól fogsz fütyülni a lányok után ( ezt az unokabátyámnak mondta mindig)
- Ne mász a fára, mert leesel. Ha eltörik a lábad, ne szaladj hozzám! ( ezt akkor mondogatta amikot többen voltunk ott unokák, és mindannyian ugyanarra a fára másztunk fel)
- Ne cincogj mint egy vakegér! ( ezt mindig takarodó után mondta, amikor aludni kellett volna, de mi még röhögtünk)
Nagymamám egy tündér volt. Nyaranta volt, hogy 6-8 unoka is ott nyaralt nála egyszerre. Volt gondja vele, de imádott minket. Nagyon hiányzik, pedig lassan 25 éve, hogy meghalt.
Tatám megint: az Is**n b@**za meg.
Mások: magadnak tanulsz( régen nekem most a tesómnak mondják),tanulj tinó mert ökör lesz belőled.
Ha hideg van én meg nem öltözök fel:
Béfagy a p*csád/se*ged 😁 ez már csak ilyen nálunk nagyon csunyán beszélnek és elég "falusian".😆
vidéki rokon néni mindig azt mondta, ha valamihez le kellett guggolnunk: gugyulj le, husikám!
Illetve a forró étel azonnali bezabálására használatos volt felmenőim között az "eszem, mert meghidegszik" szófordulat is.
-seggéből él-ha egy csaj eltartatja magát egy gazdag fószerrel-
-ott baxxa az anyját-amikor nem igazán izgat a dolog-
Állok mint egy lóf*** a vízben.
Ezt amikor hallottam, próbáltam elképzelni, és órákig röhögtem rajta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!