Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Olyan hideg a lábad, mint a...

"Olyan hideg a lábad, mint a békasegge"- avagy a ti szüleiteknek, nagyszüleiteknek mi a tipikus szavajárásuk?

Figyelt kérdés

2019. szept. 18. 21:41
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
91%
A görcs húzza össze a bokádat,egyél,mért nem eszel?aztán azt mondod nem adtam hogy egyél 😅 mamám napi szinten elrak valamit/valamiket az első: ellopták,biztos béjárt valaki a házba s ellopta(bugyiját,nadrágját,pólóját stb😂😂)
2019. szept. 18. 22:22
 12/53 anonim ***** válasza:
100%

NAgyamámnak voltak beszólásai amin mi unokák sokszor nevettünk.

- Mutasd az orrod! Puha! Hazudtál!

- Ne igyál annyi vizet mert béka nő a hasadban

- Edd meg a répát, és jól fogsz fütyülni a lányok után ( ezt az unokabátyámnak mondta mindig)

- Ne mász a fára, mert leesel. Ha eltörik a lábad, ne szaladj hozzám! ( ezt akkor mondogatta amikot többen voltunk ott unokák, és mindannyian ugyanarra a fára másztunk fel)

- Ne cincogj mint egy vakegér! ( ezt mindig takarodó után mondta, amikor aludni kellett volna, de mi még röhögtünk)

Nagymamám egy tündér volt. Nyaranta volt, hogy 6-8 unoka is ott nyaralt nála egyszerre. Volt gondja vele, de imádott minket. Nagyon hiányzik, pedig lassan 25 éve, hogy meghalt.

2019. szept. 18. 22:25
 13/53 anonim ***** válasza:
82%

Tatám megint: az Is**n b@**za meg.

Mások: magadnak tanulsz( régen nekem most a tesómnak mondják),tanulj tinó mert ökör lesz belőled.

Ha hideg van én meg nem öltözök fel:

Béfagy a p*csád/se*ged 😁 ez már csak ilyen nálunk nagyon csunyán beszélnek és elég "falusian".😆

2019. szept. 18. 22:25
 14/53 anonim ***** válasza:
91%

vidéki rokon néni mindig azt mondta, ha valamihez le kellett guggolnunk: gugyulj le, husikám!

Illetve a forró étel azonnali bezabálására használatos volt felmenőim között az "eszem, mert meghidegszik" szófordulat is.

2019. szept. 18. 22:51
 15/53 anonim ***** válasza:
97%
Nagypali faszát, Perszejózsi, Kalap - kabát, Ha már igy alakult, legalább egymással ne basszunk ki, Melyik utca?
2019. szept. 18. 22:51
 16/53 anonim ***** válasza:
91%
Anyám: "jó nagy fene köd van" 😅
2019. szept. 18. 23:00
 17/53 anonim válasza:
93%
Én mamám is szereti ezt az isten nyila kifejezést, jelentsen akármit. :D de ő megbonyolítja, neki az isten nyilája. :D
2019. szept. 18. 23:08
 18/53 anonim ***** válasza:
89%
Megalszik a tej a szádban!
2019. szept. 18. 23:12
 19/53 anonim ***** válasza:
77%

-seggéből él-ha egy csaj eltartatja magát egy gazdag fószerrel-

-ott baxxa az anyját-amikor nem igazán izgat a dolog-

2019. szept. 18. 23:27
 20/53 anonim ***** válasza:
90%

Állok mint egy lóf*** a vízben.

Ezt amikor hallottam, próbáltam elképzelni, és órákig röhögtem rajta

2019. szept. 18. 23:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!