Mit tegyek? Ha 2 percet is kések anyám egyből hívogat meg kioktat? Beszélni nem lehet vele már próbáltam
"Az attól is függ,hány éves vagy.Ha már nagykorú akkor,próbáld megértetni vele,hogy neked ez kellemetlen."
Nézd, ha együtt lakom bárkivel, és vagyok vele olyan kapcsolatban, hogy szólok, hogy most elmegyek, és két nap múlva jövök, úgy gondolom, hogyha két nap múlva mégsem jövök, akkor szólok neki. Mert lehet, hogy a rendőrségre megy, hogy eltűntem.
Én ugyancsak nagykorú vagyok, de ha azt mondom a férjemnek, hogy éjfélre otthon vagyok, és még fél egykor sem érek haza, bizony telefonál. Mert aggódik. Mert tudja, hogy be szoktam tartani, amit mondok. Ha nem érek haza, feltételezi, hogy valami baj van.
Természetes, hogy aggódik. Ha majd te is anyuka/apuka leszel, a frász fog kerülgetni, hogy hol kódorog a gyerek. Anyukád a felelős érted 18 éves korodig, ha valami történik veled, őt is felelősségre vonják, és magának sem bocsátaná meg.
Legyél vele korrekt, és érj haza időben, vagy ha nem, akkor legalább egy sms-t dobj neki, hogy ne aggódjon miattad!
Mint ahogy már fent is mondták ne késs.. ha késel írj neki egy üzenetet hogy most indultam 15 perc és otthon vagyok.
Nem nehéz időben odaérni és ha mindig időben érsz haza lassan anyád is jobban meg fog bízni benned.. majd ha el akarsz menni valamelyik barátnőddel fesztiválra pár napra akkor az jut eszébe hogy megbízható vagy és nyugodtan elengedhet, nem az hogy olyan megbízhatatlan vagy ha elmész otthonról akkor neki kell állandóan telefonálgatni hogy hol vagy már..
Én 35(f) vagyok de ha hazaugom a szüleihez (kb 40 kilomérerre laknak) mindig írok nekik hogy most indultam, vagy ha eljöttem tőlük akkor szólok ha hazaértem hogy tudják minden rendben ment az úton, plusz a feleségemnek is írok hogy elindultam (bár vele legtöbbször telefonon beszélek ilyenkor)
Azért ilyen, mert félt. Majd ha neked is lesz gyereked, megtudod... :-)
A megoldás az, hogy ha már látod hogy késni fogsz, előtte te magad felhívod és megmondod hogy kb. mennyi lesz a késés (és azt is hogy miért), hogy ne aggódjon. Meglátod, értékelni fogja és nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!