Szülők, hogy viselitek, hogy a gyereketeknek drága hobbija van?
Értelemszerűen azokhoz a szülőkhöz szól a kérdésem, akinek a gyereke drága hobbit űz.
Ha nem értetek vele egyet, hogy "haszontalan" dologra költi a pénzét próbáljátok lebeszélni, vagy valahogy megakadályozni?
Bár már nekem is van gyerekem, van egy "haszontalan" hobbim is. Babákat gyűjtök. Már gimis korom óta, most több, mint 200db van, vannak egyszerű boltban kaphatóak és van néhány több tízezret és pár db több mint százezret érő is. Utóbbiakat már akkor vettem, mikor már dolgoztam, de régen a zsebpénzemet költöttem erre. A szüleim sose próbáltak lebeszélni, csak néha látványosan sóhajtoztak vagy a szemüket forgatták.
Nem rég mondta az egyik ismerősöm, hogy ő ezt biztos nem engedné, azonnal megvonná a gyereke zsebpénzét, ha hülyeségekre költené. Ebből lett egy kis vitánk, mert én egy hobbit, ami motivál és örömet okoz, nem definiálok hülyeségként. Ha mondjuk papírrepülőt hajtogatna a gyerekem ezresekből és a dunába dobálná, na az hülyeség, akkor valószínűleg következő hónapban már nem kapna. De ha mondjuk festene, varrna, fényképezne, zenélne és ahhoz akarna felszerelést venni, vagy ha ő is ilyen őrült lesz mint én és valamit gyűjteni akarna, vagy akármi, abba nem szólnék bele.
Bár még nagyon kicsi a fiam, szóval mire oda jutunk még bármi lehet. Kíváncsi vagyok más hogy van ezzel.
A saját pénzét arra költi, amire akarja. Az enyém most pl a nonstop Meki időszakát éli, magyarán az összes pénzét hamburgert költi, 2-3 nap alatt. Bumm. Majd megunja.
A hobbi bármi is, jó dolog, örömet okoz, motivál. Nem fogom benne korlátozni
Erről az jut eszembe, hogy imádtam rajzolni kamasz koromban (még mindig egyébként), és én beértem azzal, ha apám hozott néha nekem pár ceruzát/színes ceruzát. Egyik nap azt mondta, hogy adjam oda az összes zsebpénzem, mert "kicsit megszorult és szüksége lenne rá", én meg odaadtam mindet természetesen (azt a zsebpénzt évek óta gyűjtögettem 100ezer Ft körül lehetett). 1 héttel később, apám beállított egy nagy dobozzal a szobámba, azt mondta bontsam ki nyugodtan, nekem jött csomag. Egy digitalizáló rajtábla volt benne. Mint utólag utánanéztem, 200ezer Ft értékű volt a dolog, szóval ő a maradék 100ezret kipótolta nekem. Nagyon boldog voltam. :D Most már a munkám a rajzolás, egész nap csinálom, a munkahelyemen más eszközt használok, de ha hazaérek, néha kikapcsolódásból firkálgatok rajta valamit, mert azóta is megvan az a tábla, és vigyázok rá. :)
Szóval, ha egyszer nekem lesz gyerekem és látom majd rajta, hogy komoly hobbija van (amihez esetleg tehetsége is van), én támogatni fogom, mert kitudja. Lehet a hobbija lesz a munkája a jövőben, ahogy most nekem.
Én képeslapokat gyűjtök a világ különböző részeiről, fent vagyok egy oldalon, aminek ez a lényege, hogy emberek képeslapokat küldözgetnek egymásnak. Ez nem hangzik egy drága hobbinak, viszont ha megnézed a Magyar Posta árait, plusz, hogy szép képeslapokat mennyiért lehet venni, akkor rájössz, hogy nem is olyan olcsó :D Én ezt a zsebpénzemből csinálom, a szüleim nem ellenzik, csak szimplán nem értik a lelkesedésemet, amikor örülök, hogy kapok egy lapot Kínából.
17 L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!