Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mégis mit mondjak még nekik?!

CzeneGalaxy kérdése:

Mégis mit mondjak még nekik?!

Figyelt kérdés
A szüleim egyszerűen mintha képtelenek lennének megérteni, hogy ATEISTA vagyok, pedig már vagy hat-hét éve tudják, valahol 12 évesen jutottam erre a racionális és logikus belátásra. Akkor még azt mondták, "még túl fiatal vagyok egy ilyen belátáshoz." Aztán most egyetemista vagyok egy természettudományos szakon, az asztrofizika és űrkutatás, meg úgy általában a fizika az, ami érdekel, de a szüleim képtelenek megérteni, hogy a belátásom végleges, mesének tartom az egész Bibliát, egyszerűen nem tudok ilyesmit komolyan venni, ezt már többször is elmagyaráztam nekik, de továbbra is győzködnek néha, sokszor kiabálás is lesz belőle, amiért vasárnaponként nem vagyok hajlandó a manipulatív misékre elmenni.... mit mondhatnék még nekik ezek után? Mivel győzzem meg őket, hogy adják már fel végre?

2019. aug. 9. 14:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
"Szeretlek titeket. Megértem és elfogadom, hogy istenhívő emberek vagytok, nem akarlak megváltoztatni benneteket. Kérlek, ti is fogadjátok el, hogy én másképp látom a világot. Sem kényszeríteni, sem meggyőzni nem tudtok, hogy megváltoztassam a nézeteimet, mert ez nem függ az akaratomtól. Ha akarnék hinni Istenben, akkor sem tudnék.Fogadjatok el olyannak, amilyen vagyok és szeressetek. Nektek a hitetek is ezt parancsolja." Egyébként meggyőzni, leérvelni ne próbáld őket, nem fog sikerülni, személyük elleni támadásnak fogják venni, ha támadják a hitüket, mint ahogy te is annak veszed. A kölcsönös elfogadásra helyezd a hangsúlyt.
2019. aug. 9. 17:08
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha annyira vallásosak, akkor kérdezd meg tőlük, hogy ha Ádámnak és Évának csak 2 fia volt és az egyik megölte a másikat, akkor úgy szaporodott el az emóberiség, hogy a fiú az anyját kúrogatta? Erre legyen válasz...
2019. aug. 14. 10:30
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

"Isten engem ateistává teremtett. Hogy mernétek megkérdőjelezni a bölcsességét?"

[link]

2019. aug. 14. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!