Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a 14 éves...

Mit tegyek, ha a 14 éves lányom álma az, hogy kiköltözzön Moszkvába?

Figyelt kérdés

Csak azért tanul, folyamatosan orosz zenét hallgat, egyedül oroszozik, Dosztojevszkijt, Tolsztojt, Gogolt, Ulickaját, Csehovot, stb. olvas.

Ráadásul hazudott nekem erről, mert azt mondta, hogy csak érdekli az orosz kultúra. (Véletlenül tudtam meg az igazságot)

Meg beszéltünk is arról, hogy ott milyen rossz az élet, és egyetértett. Elmondtam neki, hogy tudom és azt mondta, hogy "a szívem oda húz, anya, de nem szeretném, hogy akadályozz. Úgy teszem tönkre a saját életemet ahogy akarom"

Nem tudom... ez engem megrémít és nem tudom kezelni. Mit tennétek a helyemben?

2019. júl. 30. 17:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/82 anonim ***** válasza:
94%
Egy jó szülő segíti a gyermeke álmait, nem eltapossa. Támogasd és szeresd a láynod és hagyd élni. Ha Moszkva az álma, akkor ő ott lesz boldog. Ha te jó szülő vagy, akkor neked az a fontos, hogy ő boldog legyen. Igaz?
2019. aug. 5. 09:30
 52/82 anonim ***** válasza:
100%

#32 Azért Albániát ne említsük egy lapon Moszkvával, jó? 😂😂

Kérdező! Legyél büszke a lányodra, amiért hajlandó TENNI az álmaiért, mert rengetegen csak tervezhetnek, de a munka elmarad. És azért is legyél büszke, mert ki tudott tűzni magának egy célt. Sokaknak már ez sem megy, csak élnek egyik napról a másikra céltalanul.

((Helyetted is)) kívánom neki, hogy érje el a célját, és legyen boldog élete, bárhol is fog élni a végén.

2019. aug. 5. 18:02
 53/82 anonim ***** válasza:
43%

Na szerintem az itt válaszolók nagy része sem volt még soha Moszkvában. Szép kultúrváros? Mi szép benne? A metró meg a Vörös tér, de azon kívül egy irdatlan nagy lakótelep. Tiszta? :D :D jó vicc! Világváros? Az oroszon kívül semmilyen nyelvet nem beszélnek. Kultúrközpont? Maximum vodka-kultúrközpont. Amikor még a jól szituált öltönyös úriemberek is egy üveg vodka mellett ejtik meg a tárgyalásokat, amikor a metrón kocsinként 3-4 ember kezében ott a vodka... az aztán a kultúra! :D Jól élnek ott az emberek? Az, hogy irdatlanok a lakásárak, az nem azt jelenti, hogy jól élnek, pláne mivel a fizetések a béka segge alatt vannak. Általában több család él egy lakásban. Többször voltam már Moszkvában, egy nagy alkoholista nyomortelep az egész (kivéve ahol az oligarchák laknak).

A kérdezőnek azt javaslom, menjetek el, nézzetek szét, és majd letesz róla a lányod :D

Egyébként van szép orosz város, Szentpétervár, na ott megvan ez a klasszikus cári Oroszország feeling. És sokkal jobban élnek is az emberek, mint Moszkában.

2019. aug. 12. 07:34
 54/82 anonim válasza:
100%

"Na szerintem az itt válaszolók nagy része sem volt még soha Moszkvában."

Ez nekem is feltűnt.)

"Szép kultúrváros? Mi szép benne? A metró meg a Vörös tér, de azon kívül egy irdatlan nagy lakótelep."

Azért ez így túlzás, de tény, hogy a legtöbb hely nem a legszebb. Nem rosszabb más városoknál.

"Tiszta? :D :D jó vicc!"

Állítólag Budapest is tiszta...

"Világváros? Az oroszon kívül semmilyen nyelvet nem beszélnek."

Ez hülyeség. Sok orosz beszél idegen nyelven. (Minimum angolul) Mivel ugyebár ott is kötlező.

"Kultúrközpont? Maximum vodka-kultúrközpont."

Ez sem igaz, olvass/nézz egy kicsit utána.

"Amikor még a jól szituált öltönyös úriemberek is egy üveg vodka mellett ejtik meg a tárgyalásokat, amikor a metrón kocsinként 3-4 ember kezében ott a vodka... az aztán a kultúra!:D"

Már megint túlzol.

"Jól élnek ott az emberek? Az, hogy irdatlanok a lakásárak, az nem azt jelenti, hogy jól élnek, pláne mivel a fizetések a béka segge alatt vannak. Általában több család él egy lakásban."

Igen, ez igaz.

"Többször voltam már Moszkvában, egy nagy alkoholista nyomortelep az egész (kivéve ahol az oligarchák laknak)."

Pedig nem az...

"A kérdezőnek azt javaslom, menjetek el, nézzetek szét, és majd letesz róla a lányod :D"

Ezt én is javaslom."

"Egyébként van szép orosz város, Szentpétervár, na ott megvan ez a klasszikus cári Oroszország feeling. És sokkal jobban élnek is az emberek, mint Moszkában."

Hát öhm... nem. Nem jobb Moszkvánál.

Egy Moszkvában élő lány vagyok, de ismerem Szentpétervárat is, úgy-ahogy. Egyik se olyan.rossz hely, de nem is olyan jó, mint ahogy sokan beállítják. Én nagyon szeretem, de tudom, hogy sok helyen jobban élhetnék.

De van munkám, van lakásom, vannak barátaim, kell ennél több?)

2019. aug. 12. 08:08
 55/82 anonim ***** válasza:
16%
08:08: nekem például kellene. Nem tudnék olyan helyen lakni, ahol diktatúra van, és hetente verik véresre, tartóztatják le az embereket, mert nem tetszik nekik, hogy elcsalják a választást.
2019. aug. 12. 14:16
 56/82 anonim ***** válasza:
85%

#55 a politikai kérdéseket itt tárgyalják ki:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika

2019. aug. 12. 14:56
 57/82 anonim ***** válasza:
28%
Budapest is retkes, ez igaz. De ettől még nem lesz kevésbé igaz, amit Moszkváról írtam. Az, amit az alkoholizmusukról írtam, nem túlzás. Megtörtént esetek. Az meg, hogy az oroszok beszélnek idegen nyelveket, az meg egy nagyon nagy vicc xD Lehet, hogy kötelező, de nem ér semmit. Menj el Belgiumba, ott beszélnek idegen nyelveket. Az oroszok nem.
2019. aug. 12. 17:18
 58/82 anonim ***** válasza:
21%

Azt olvastam valahol, hogy az Oroszországban élő oroszok 5%-a beszél angolul vagy más idegen nyelven.

Jó, amekkora szakadék van szegény meg gazdag között, a szegény javára leginkább, kit lep meg.

2019. aug. 12. 17:53
 59/82 anonim ***** válasza:
100%
Gondoltál már arra, hogy az ilyen érdeklődésű gyerkekből lesznek a nagy műfordítók, az orosz tanszékeken az egyetemi tanárok vagy a nagyon-nagyon sokat kereső nemzetközi szinkrontolmácsok?
2019. okt. 19. 14:03
 60/82 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Kérdező, bennem anyaként vegyes érzések lennének. Büszke lennék rà és nagyon félteném. És ezt ki is fejezném szàmàra. Szerintem megoldàs lehet, ha komolyan veszed az àlmait, és annyit mondasz neki, hogyha ennyire szeretnê ezt az egészet, akkor próbàljon meg moszkvai egyetemre bekerülni ösztöndíjjal, és, ha sikerül, nem àllsz az útjàba.
2019. okt. 19. 14:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!