Nem tudom kifejezni magam?
Nem titkolom : a párom egy - két női rokonával más nézeteink vannak, ami a gyereknevelést (is) illeti. Tisztában vagyok azzal, hogy ők más generáció, más szokások. Nos, én már nem a felmenők szokása szerint nevelem a kisfiunk, aki egy éves lesz.
Eddig, a családi összejöveteleken mindig csak bólogattam, akármit mondtak, én helyeseltem. Sajnos nem tudtam /mertem kiállni magamért és a véleményemért, de úgy gondoltam, amíg közvetlenül nem érintik a kisbabám fejlődését, addig nem szólok rájuk.
Mostanában, az egyik nő rokon, ha találkozunk, azt csinálja, hogy szinte bele mászik a babakocsiba, vagy ha ölbe fogjuk a picit, akkor az arcába és belebeszél : jaaj te mekkorát nőttél stb, de ezt mindig olyan hangerővel, amitől a pici megijed. És már számomra zavaró ez a közelség, felnőttként sokan nem szeretjük, amikor az intimzónánkba lép bárki is, jelen esetben egy ritkán (két havonta egyszer) látott rokon. Én amúgy is azt vallom, hogy azért, mert a kisfiunk egy kisbaba, még nem kell olyat csinálni vele, amit amúgy felnőttel sem teszünk. Pl bohócot csinál belőle úgy, hogy egy boltban mindenféle vacak sapkát meg napszemüveget aggatott rá, és kiröhögte,hogy milyen viccesen néz ki.
Sajnos, akkor abban a helyzetben nem szóltam, de nekem is azt kellett volna az illető nővel tennem, mint amit ő bohóckodott a kisbabával.
Eddig nem volt semmi konfliktus köztünk (senkivel a családból) de úgy érzem, ez számomra már nem elfogadott, ne másszon a gyerekem intimszférájába senki! Majd ha a pici nagyobb lesz, ő eldönti kinek akar az ölében lenni, kinek akar puszit adni stb.
Nem tudom hogyan szóljak ennek a nőnek, mégiscsak idősebb.
Ti hogyan tennétek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!