Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Manapság miért az az ideológia...

Manapság miért az az ideológia, hogy valaki magyarázattal tartozik a családjának, ha külföldre költözik, míg régen senki nem csinált belőle ügyet, ha a család összecsomagolt és Ausztriába/Amerikába költözött?

Figyelt kérdés
Tele a történelem hatalmas kivándorlásokkal pl. írek Amerikába költöztek, a második világháború idején tömegesen szöktek külföldre, háború előtt sok szegény ember ment külföldre időszakosan.
2019. ápr. 24. 13:00
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én kb. egyetlen férfit ismerek, aki nem sínylette meg lelkileg, hogy a gyerekei elköltöztek. Ő mondjuk mindig úgy volt vele, hogy a gyerek otthon vendég, neki kell alkalmazkodni a szülők életmódjához, de érettségi után, azt csinálnak, amit akarnak (maximum a segítő kezeket hiányolja a ház körül, mert 5
2019. ápr. 24. 13:52
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy mondatban két kérdés?

Melyikre vársz választ?

"magyarázattal tartozik a családjának, ha külföldre költözik"

" család összecsomagolt és Ausztriába/Amerikába költözött"

Ez bizony két külön fogalom.

2019. ápr. 24. 14:26
 13/17 A kérdező kommentje:
Az elsőben inkább a szülőkről/tág családról beszélek, a másodikban a mikrócsaládról (saját házastárs, saját gyerekek)
2019. ápr. 24. 14:35
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Régebben a kitörés reménye miatt nem ragaszkodtak ennyire az emberek a családjukhoz. A távoli szép jövő illúziója. Ma már ez kevésbé jellemző. Nincs annyira szükség rá és nem is működnek a mesék annyira. Menekülni sincs már annyira mitől, így jobban szerwetnék az ősök, ha az utódjaik a közelben maradnának.
2019. ápr. 24. 16:56
 15/17 anonim ***** válasza:
Én nem költöznèk ilyen messze a családomtól, és annak sem örülnék, ha valamelyik családtagom külföldre költözne.. Nekem nem ér annyit a több pénz, hogy évente 2-3x lássam őket...
2019. ápr. 24. 21:50
 16/17 anonim ***** válasza:
Régen is magyarázattal tartozott.pl 56ban aki kimenekült, nem magyarázott. De az ittmaradt csaladját mikor félig agyon verték, akkor az összevert csaladtagok nyilván megértették és elfogadták a döntését harag nélkül ugye? Gondolom nalad is vannak fenmaradt családi történetek. Egyszer kérdezgesd a korábbi generáció tagjait. Apám külföldre mehetett versenyre, de előtte kimentek a házukhoz és megfenyegettek az egész csalàdot, ha nem megy haza, akkor mi lesz az itthonmaradok büntetése. Hát haza ment. Minden alkalommal ez volt. Volt, hogy a tesóját addig elvitték fogdába, hogy tuti vissza jöjjön. Csak nem beszélnek má ezekről. Papámat Erdélybe küldték szolgálatra, ment a csaladja vele, amikor visszajöttek meghurcolták, lefokozták. Voltak olyan rokonok akik a VH alatt Ausztriában voltak a vöröskereszttel, mikor visszajöttek kitelepítették őket, lakásukat elszedték. Munkát nem vállalhattak a szülők. A rokonokat itthon folyamatosan vallatták. Csinaltak e belőle ügyet a rokonok régen? Igen csináltak. Csak a te generációd erről már nem hall, mert akik átélték nem beszélnek róla. Van az amerikai álom kimenekülés, amikor az 5 éves gyerek es az anyja 8hónapig nem látta egymást? Igen ez ma már nincs, de az a generáció nem felejt, csak nem beszél róla.
2019. ápr. 27. 07:38
 17/17 anonim ***** válasza:
en 37 eve koltoztem kulfoldre. nem jarok vissza es minimalis facebook kapcsolatom van nehany rokonnal.nem hianyoztak sosem es semakkor sem kesobb nem tartoztam nekik magyarazattal.amugy anyammal evtizedek ota nem beszelek ez igy pont jo nekem. semmi es senki nem kot Mo hoz nekem az csak a szulofoldem semmi mas.
aug. 8. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!