Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lehet sötét bőrű a gyerek ha...

Lehet sötét bőrű a gyerek ha a szülők fehérek?

Figyelt kérdés
Ha apam sötétebb bőrű, (nem teljesen csoki, csak picit) de én nem lettem az mert anyám genetikáit örököltem akkor ha a férjem is meg én is fehér vagyok a gyerekünk lehet sötétebb boru?

#gyerek #Sötétebb bőrű
2019. ápr. 19. 11:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
tudom, hogy már leírták páran, de persze, hogy lehetséges. nekem mindkét szülőm sötétbarna hajú, mi pedig a testvéremmel mindketten tejfölszőkén születtünk és csak 10-12 éves korunkbe kezdett testvéremnek barna, nekem pedig vörösesszőke hajam lenni. anyai ágon a nagypapánktól örököltük és senki sem ijedt meg a családba, mikor szőke kobakok lettek a sötétbarna szülőktől. ha nálatok is barna bőrű lesz a kisgyerek, ti se ijedjetek meg, hisz ez teljesen nornális.
2019. ápr. 19. 13:13
 12/22 anonim ***** válasza:
88%
Ilyen férjnek nem szabad gyereket szülni, mert ha ennyire nem bízik benned, akkor csak kiszolgáltatott leszel, és meg fög örjíteni a féltékenységével!
2019. ápr. 19. 13:39
 13/22 anonim ***** válasza:
26%
Függetlenül attól hogy én is tudom hogy simán lehet az ősök "nyomán" ha meglátnám hogy mondjuk sötétbőrű a gyerekem szerintem úgy kiakadnék, hogy ez nekem sem jutna eszembe és valószínű én is megkérdőjelezném a dolgokat.
2019. ápr. 19. 13:43
 14/22 A kérdező kommentje:

11. Igazad van..

13. Vicces hogy nem is Magyarországon születtünk de örülök hogy próbálsz elkönyvelni cigánynak. Velük sincs semmi bajom.

15. Hat jogos... lehet hogy én is ilyen lennek:/

2019. ápr. 19. 13:49
 15/22 A kérdező kommentje:

13. Neked is igazad van, az a ciganyos dolog a 12-nek ment volna, bocsanat. Csak vannak akik nem birnak magukkal. Fel kene már nőni!

2019. ápr. 19. 13:51
 16/22 anonim ***** válasza:
83%
Igen, vannak, akik nem bírnak magukkal. De sajnos az utca végén ott laknak....
2019. ápr. 19. 14:15
 17/22 anonim válasza:
15%
Ezt nem értem miért kell töröltetni, tényeket írok. "Portugál" Hidd el hogy magyarországon az sima cigány. Mind1 hogy pakisztánból vagy törökországból jött, felőlem aztán perui indián is lehet, magyarországon cigány lesz belőle. Ez miért sértő? Fehér emberekre is rámondják hogy gány mert attól még magyarabbak lesznek. Ez nem vicc, fb-n olvastam több ember is azon vitatkozott hogy ki a legmagyarabb.
2019. ápr. 19. 15:05
 18/22 anonim ***** válasza:
62%
Ilyen embernek nehogy szülj!!! Nem bízik benned. Se fehéret, se sötétet, semmilyet ne szülj. Szakítsatok minél hamarabb.
2019. ápr. 19. 15:47
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

"Még akkor is lehet más bőrszínu gyerek, ha mindenki egységes színű a családban.:D

A pigmentek is tudnak mutalodni."

Ez egyébként igaz, habár ritka. Léteznek albino négerek is.

A "legmagyarabbaknak" meg üzenem, hogy alapvetően nem genetikai kérdés, hogy lelkileg ki magyar. Habár vannak, akik tévesen hiszik saját magukat "nagy norvégnek, nagy magyarnak, nagy egyiptominak" stb., vagy éppen mindig annak, ami épp az érdekük, ha más a genetikájuk, mint az állampolgárságuk (na, ez a gány hozzáállás...).

(Ettől függetlenül a genetikai kérdések is érdekesek és hasznosak tudnak lenni, adott nép történelmére nézve, ld dr Neparáczky Endre genetikus kutatási eredményeit, a Szegedi Tudományegyetemről; a kutatásaik amúgy folyamatban vannak, újabb tényekre fognak fényt deríteni, ahogy anyagi támogatás érkezik a kutatásaikhoz a továbbiakban is.)

A kérdéshez konkrétan visszatérve: tudtommal 8 generáción át adódik tovább a teljes génkészlet (a továbbiakban meg már csak átfedéssel, a 8 generációval ősibb egyéntől számolva). Adott egyénben egyes gének aktiválódnak, más gének passzívak, ám de továbbörökíthetőek maradnak.

2019. ápr. 19. 22:43
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen lehet sötét bőrű. Nem túl távoli egyenesági felmenőre visszaüthet.

Csak érdekességképpen írom le. Anyai nagyszüleim: egyik, szőke, fehér bőrű, kék szemű, másik: sötétbarna, barna bőr ,barna szem. Gyerekeik: akik arcvonásaikat tekintve igen hasonlítottak egymásra, annak ellenére hogy színeikben eltértek. Legidősebb, olaszos,középső szőke, legkisebb pedig a kettő tökéletes keveréke, vöröses haj, fehér bőr zöldes szemek.

2019. ápr. 20. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!