Ez már kihasználás lenne, vagy én vagyok túl elutasító?
A bátyámék a szomszédomék is,kertes házban élünk mindketten.
Munkámból adódóan többnyire itthon vagyok,kötetlen a munkaidőm, szinte bármire tudok időt szakítani ha kell.
A bátyám viszont épp ellenkezőleg, ő gyakran reggel 6-tól este 6-ig dolgozik.
A sógornőm részmunkaidőben dolgozik a gyerek mellett.
A bátyám ezermester, villany,víz, betonozás, bármiről van szó szakszerű munkát tud végezni, amivel már sokat segített nekem.
Mondtam nekik,hogyha tudok valamiben segíteni tudják,hogy többnyire itthon vagyok.
Így hoztam már nekik babakocsit (nem én vettem, csak a futár voltam én, vittem már orvoshoz a gyereket,vigyáztam is rá, de nem egyszer,nem kétszer.)
A sógornőm pedig nagyon rászokott az ingyen fuvarra, és odáig jutottunk,hogy bármiért képes felhívni.
Pl. elmegy a gyerekkel a szomszéd városba és felhív,hogy értük tudok e menni.Kiváló a tömegközlekedés, a legrosszabb esetben is 30-35 percenként jár a busz (inkább estefelé), de a 10-15 percenkénti járat a gyakoribb.
Legutóbb azzal hívott fel,hogy itt vannak xy városban értük tudok e menni.Épp a másik városban volt dolgom, mondtam,hogy még fél órán át biztos itt leszek, de mivel útba esik majd feltudom venni őket, kihangsúlyozva,hogy legalább 30 perc! (ahol ők voltak onnét a házunk tömegközlekedéssel maximum 20 perc, ebben benne van a séta is és a buszra várakozás is)
Letelt a 30 perc, épp egy a munkám szempontjából fontos emberrel beszélgettem, de folyamatosan rezgett a telefonom, elnézést kértem, gondoltam fontos, mert sosem hívogatnak fél percenként folyamatosan.
Felveszem, a sógornőm az,hogy mikor megyek, meg amúgy a gyerek összehányta az ő meg a saját ruháját is, azért is jó lenne ha tudnék menni.
Erre azért kikerekedett a szemem, nem csak azért mert amíg rám vártak már 2x hazaértek volna.
Arról nem beszélve,hogy már attól rosszul vagyok ha az autószőnyegen koszfolt van, nemhogy még hányás...mondtam,hogy nem tudok menni, tömeg közlekedjenek vagy hívjanak taxit.
(teszem hozzá, a bátyám keres annyit,hogy nem vágná őket földhöz a napi szintű taxizás sem)
Egyszerűen nem értem, és egyre inkább idegesít, hogy totál indokolatlanul hívogat, pedig én nem ezt mondtam.
Már szóltam,hogy azért ha nem muszáj olyanok miatt ne hívjon,hogy a szomszéd faluból hozzam el őket, ha csak nem hajnali 1 van amikor a busz sem jár.
De hogy ő mindig csak akkor hívott ha muszáj volt, mert a gyerek rosszul volt. (ha behisztizik a gyerek,hogy nincs kedve buszozni, meg sétálni akkor is engem hív)
Amikor szólok utána 1-2 max 3 hétig nem hív, de utána újra rákezd.
Nem tudom, hogy én vagyok e túl elutasító, vagy ott van e a baj, ez a hányásos sztori biztos kellemetlen lehetett a buszon, de én még most is azt szagolhatnám a kocsimban.
Jó volt amikor a bátyám ingyen megcsinált nekem ezt-azt, tudom,hogy akkor is azt a kevés idejét szánta rám amit a családjával tölthetett volna, de ezért ne kelljen már a sógornőm kéje-kedve szerint örökké furikáznom őket.
A bátyám utoljára 1,5 éve csinálta meg a fürdőszobámban a villanyt, azt is úgy,hogy másnap vigyem el őket egy házi buliba meg ha tudok menjek is értük.(és mentem is)
Oké, ő 3-4 órát melózott nálam, én 1 órán belül megjártam azt,hogy elvittem őket, de ők már rögtön kértek valami cserébe akkor, és azóta is.
Ezt mindenképp dumaljatok meg mert ez már szemetseg
Ezt így ahogy van mondd el neki
Igaz nagyon utalni fog de egy idő után megenyhul remélhetőleg
Szólj a bátyádnak is, nehogy szart keverjen a noci
Én ajánlanám ha a bátyádnak mondanád el először és utána ülnel le megbeszélni
Mondd h azért te is dolgozol, de ha olyan van ami életbevágó, pl épp kórházba viszik a kicsit vagy valami akkor ugrasz
De nem minden egyes nap csak egy 20-30 perces fuvarért
"de ők már rögtön kértek valami cserébe akkor, és azóta is." Ez a kulcsmondat. A viszonzás rendszerint rövid úton letudva. Ebben az esetben a sógornőd vérszívó.
Feltéve, hogy az anyagköltséget te álltad, az ilyen szerelési segítségre fordított időt kb. 1-2-szeres idővel (furikázás, gyerekfelügyelet) viszonoznám. Ami ezen túl megy, az vérszívás.
Ezért nem kérek segítséget, mert az emberek duplán tartják a markukat a viszonzásért.
Hívj mást, pénzért szerelni, mert ez így nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!