Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem ott alszunk, ezért én...

Nem ott alszunk, ezért én vagyok a legbunkóbb a világon? Igazuk van?

Figyelt kérdés

Hárman a családommal lemegyünk látogatóba a nagyszüleimhez és anyukámhoz egy falusi rendezvényre, illetve egy baráttal is találkozunk.

Mikor elmondtam, hogy foglaltunk szállást a faluban, anyukám ledöbbent, azonnal sértődötten körbetelefonált mindenkit (a mi lakásunkban), és megbeszélték, milyen bunkók vagyunk.

Mikor rákérdeztem, miért tartozik a rokonokra, hol alszunk, olyanokat mondott, hogy szégyent hozunk rájuk, hírbe tesszük őket, és ez nagyon bunkó dolog.

Tényleg az?

Az okai: szeretnénk hárman aludni, a gyerekünk még kicsi, gyakran kel éjjel (anyukám erre azt felelte, majd ő dajkálja, de nem érzem, hogy az ő dolga lenne). Van üres szobájuk, de ott nehezen férnénk el a babával, meg féltem is az egerektől.

És amit írtam, hogy ismerőssel találkozunk, ők is vendégségbe (a faluba) érkező kisgyerekes család, és nyilván nem állítunk be máshoz.

Amúgy nem akartunk két naposra menni, de nagyon erőltették, meg anyám már mondta, mit kell vinnem, meg mit nem.

Azt hiszem, minden részletet leírtam.

2018. nov. 8. 19:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
61%

Bunko nem vagy es az egerek miatt ertheto is(meg a magatok akartok lenni), hogy kulon szallason aludnal. De az is teny, hogy ez rosszul esik a nagyszulonek. A szetkurtolessel ne foglalkozz az butasag, de kellett neki az onigazolas.

O azert fogaj fol banton (tapasztalatbol tudom), mert azt hiszi az o haza nem eleg jo nektek es az o segitsegere nincs szuksegetek es ez rosszul esik neki.

Ezt feloldani ugy tudod, hogy peldaul olyanokat mondasz neki jaj te is rettenetesen sajnalod, de es kacsintasz hogy teso projekten dolgoztok de psssz ez titok. Ha nem huye ebbol leveszi, hogy hat igen nem akartok a babaval es raadasul naluk szexelni. Vagy azt mondod ez most mar igy alakult, igy akaratok vagytatok egy kis elkulonulesre es hogy senkinek ne legyetek a terhere, de MAJD nyaron...es akkor nyaron kuldd elore a ferjed vagy menj magad takaritsd ki a szobat tegyel be egerfogokat (takaritaskor visits jaaaaj egerkaka jaj ott fut az eger es akkor nagymama is osszekapja majd magat) es utana nyugodt szivvel lehettek ott par napot es mindenki megnyugszik. Es maskor mashova menjetek kulon bulizni, nyaralni ne a szulok kozelebe hasonlo konfliktus elkerulese miatt. Vagy hazudjatok...

2018. nov. 8. 21:21
 12/23 A kérdező kommentje:

Én úgy tapasztaltam, a tömésházaknál, főleg, ha el vannak hanyagolva, bazi gyakori az egér. Nem olyan, mint a tégla, szóval nem lepne meg, ha máshol is lenne ez probléma.

A nagyszüleim kb 35 éve laknak ott, de sosem volt csináltatva, az egérfogó semmit se ér.

Amikor kicsiként ott laktam, nem ez volt a helyzet, de már hiába van lent csapda, ragasztó, nem használ.

2018. nov. 8. 22:43
 13/23 anonim ***** válasza:
11%
Ahol takaritva van rend van ott nincs egér patkány rágcsáló,macska ha van egeret megfogja. Takaritani kéne csak az otthon nem menő a kosz megeszi a portákat.. Mi lehet bent..
2018. nov. 8. 22:46
 14/23 anonim ***** válasza:
88%
Hát az én szobámban is volt egér pedig szoktam takarítani. Tökre szar volt mert rágta a kanapét XD de amúgy nem bántott meg semmi rosszat nem csinált. Elvolt a kanapé mögött amíg az egérfogó el nem kapta. :( Pedig már össze is haverkodtunk xd Miki volt a neve. És amúgy szerintem nem bunkóság, hogy külön alszotok csak gondolom anyukádnak nem esik jól. Ha lenne gyerekem akkor nekem se esne jól ha nem aludna nálam :D
2018. nov. 8. 22:57
 15/23 anonim ***** válasza:
60%

A falusi mentalitás már csak ilyen...

Ne foglalkozzatok velük, addig, amíg ott vagytok, próbáljátok jól érezni magatokat, és kész.

Na de ha anyudék még most is rád tudnak erőltetni dolgokat és te nem tudsz nemet mondani, baromi fölösleges családot alapítani.

2018. nov. 8. 23:44
 16/23 A kérdező kommentje:

Utolsó, látom, elolvastad a kérdést.

Leírtam, hogy ez már el van döntve, nem kérdés, és igazából végig eldöntött tény volt, csak nem ezt a reakciót vártam.

És azt is, hogy már van családom, többek között ezért is foglaltunk szállást.

2018. nov. 9. 07:02
 17/23 anonim ***** válasza:
92%

Falun nőttél fel, és nem tudod, hogy hogy gondolkodnak a falusiak?

Úgy érzik, hogy ők nem elég jó vendéglátók, és ezért majd megszólják őket. Sértőnek érzik, hogy az ő házuk nem felel meg nektek. Majd pletykálnak róla, hogy "na, a Rozinak olyan koszos a háza, hogy még a jánya sem akar ott aludni..."

Csak erről van szó, érted már?

Egyébként meg egyetértek veled, hogy a szállást választottad, nyilván ott kényelmesebb nektek, de ezt nyugodtan elmondhatod a szomszédoknak is, hogy nem anyukáddal meg a házzal van bajod.

Sajnos, falun még mindig többnyire ez megy, a kibeszélés.

2018. nov. 9. 13:42
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik válaszolónak: igen, falun sajnos nem ritka, hogy télre behúzódnak az egerek a házba (padlásra, pajtába, kamrába stb.) Nálunk kőfal van, és hiába patyolattiszta és rendezett a ház, épp tegnap kapart a falban az egér. Nem mindig az igénytelenség az oka, hogy egér bukkan fel. :(
2018. nov. 9. 14:20
 19/23 anonim ***** válasza:
12%
Persze h ciki anyudnak.Falu... gondolj bele .. rendezvény van, mindenki lát titeket, hogy ott vagytok.Az is egyből kiderül, hogy szállást foglaltatok.Nekem mi jönne le? ( ha jól értem, ő a saját szüleivel él) retkes a ház, vagy velük van valami gond(viselkedés, alkohol) A rokonoknak meg az, hogy milyen nagyasszony lettél, hogy te szobát foglalsz, nem bírsz ki egy éjszakát sem anyudékkal.Az egereket megértem.Nem maradnék én sem úgy ott, de akkor miért nem jöttök haza este? Vagy írtad, hogy barátokkal taliztok.Ott nem lett volna egy szoba? Ott nőttél fel az egeres házban?Mondjuk azt nem értem, hogyha szólsz előtte, hogy mentek, de valahogy oldják meg az egér problémát, mert máshogy nem tudtok ott maradni a kicsivel.Ha nem megoldgató, akkor arre az éjszakára cseréltetek volna helyet anyuddal.Abban az esetben tartom elfogadhatónak ezt a helyzetet, ha igénytelen koszos körülmények közé vinnéd a gyereket.Viszont van olyan ismerősöm, aki szerény de tiszta közegben nevelkedett fel.Kitört a "faluból" lett egy elég jól kereső párja, majd gyerekek is.Aztán már ciki volt a nem a luxiban aludni.Remélem te nem ilyen vagy..
2018. nov. 9. 14:58
 20/23 anonim ***** válasza:
83%

Én múltkor írtam ki egy másmilyen, de mégis hasonló kérdést.

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

Egyedülálló férfi vagyok, ritkán járok haza, pár havonta, olyankor anyámék kedvéért szoktam tovább maradni. De konkrétan megőrülök, ha "otthon" kell lennem huzamosan, akár csak 2 napot is. A kérdésem is egy otthon töltött éjszaka közben jött, ezért is rinyáltam túl. :D

2018. nov. 9. 22:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!