Érdemes beleszólni egy házaspár perpatvarába?
Kérdező, te vagy elképesztő!
Nem csak romák tudnak veszekedni, csak a fehér emberben (legalábbis itt, Kisalföldön) van némi szeméremérzet, hogy a családi szennyest lehetőleg nem akarja mások előtt kiteregetni. Tehát visszafogja magát, ha rokon, vendég, akárki van náluk otthon, vagy ők vannak vendégségben.
A romáknál viszont, azt tapasztaltam, nincs ilyen, őket nem zavarja, ha más is hallja, hogy min veszekednek.
Eszerint ti is ilyenek vagytok, de nem romák: ez csak azt mutatja, hogy van némi kulturális különbség a fehér bőrű magyar lakosság körében is, ha az ország különböző részein élnek.
Talán most már érted, mire gondolok.
"Miért, csak a romàk tudnak veszekedni??"
Mindenki tud veszekedni. De egy bizonyos kultúrszinttel rendelkező emberek nem mások elött teszik ezt. És így nem is generálnak ilyen kérdéseket.
Nem beleszólni, nekem az azt jelenti, hogy véleményt formálok, kinek van igaza.
De rájuk szólnék. Gyerekkoromban nem tehettem semmit, de felnőttként ha náluk vagyok, elmegyek, ha nálam vagyunk, itt nem vagyok hajlandó ezt hallgatni.
Ha beleszólsz, akkor mindketten neked fognak esni.
Vagy téged fognak hibáztatni, hogy "mit kavarsz".
Ha nálad történik, szólj, hogy ezt otthon intézzék.
Ha náluk, akkor mondd, hogy "nem akarsz zavarni", és eljössz.
Ugyanis az egyik legnagyobb sértés, ha vendég előtt,
vagy vendégségben egymást tépik a házaspárok.
Mindkettő azt akarja demonstrálni mások előtt, hogy ő aztán nem hibás, viszont a párja az nagyon is.
Hatalmas bunkóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!