Milyen rokoni kapcsolatban állunk? L/17
Buliban. Igazi number one csajok ismerkednek ott, akiket komolyan lehet venni.
Barátság biztos,hogy nem lesz köztetek, mert a barátok nem vonzódnak egymáshoz, és az se biztos,hogy több lesz.
"Nem ükszülő, hanem csak dédszülő és annak a testvérének a dédunokájáról van szó. Ez a srác valamelyik szülőd másodunokatestvére, neked pedig a harmadnagybácsid :)"
Tévedés. Nagyi unokatestvére = nagyi valamely szülőjének a tesójának a gyereke. Ergo az ő legközelebbi KÖZÖS felmenőjük az egyik nagyszülőpár, vagyis a kérdező ükszülei. A srác egyik nagyszülője a kérdező dédnagybácsija vagy dédnagynénje, miután a dédszülőjének a tesója. Egy dolgot néztem el, hogy a fiú nem a gyereke, hanem az unokája a kérdező dédnagybátyjának vagy dédnagynénjének.:-)
Igen, az ükszülő a legközelebbi közös családtag, de a legszűkebb vér szerinti rokonság az ükszülő családja, nem az ükszülő maga.
Nyilván az ük rokona saját magának, így ő a 0, a srác és a kérdező valamelyik szülője meg a 3. generáció, azaz másodunokatestvér, és mint ahogy azt korábban írták, a közös gyerekük egyben a kérdező harmad-unokatestvére is lenne :)
"Igen, az ükszülő a legközelebbi közös családtag, de a legszűkebb vér szerinti rokonság az ükszülő családja, nem az ükszülő maga."
Ezt nem tudom, hogy jön ide, azt, hogy mennyire közeli vagy távoli a rokonság, a legközelebbi közös felmenő határozza meg. Ez egészen pontosan azt a hozzájuk legközelebb eső őst jelenti, aki kettejük családfájában azonos. A kérdező valamely ükszülőpárja egyben a fiú dédszülei, róluk van szó.
A többi stimmel.:-)
Ügy került ide, hogy Te rokonról beszéltén én a legközelebbi vérrokonságról. A kettő között meg egy generáció van.
Gondolom saját magad legközelebbi vérrokona nem Te magad vagy :) ...hanem az utódod, vagy a visszafelé a szüleid. Az unokáid közös rokona ugyan Te leszel, de a legszűkebb rokoni kapcsolatuk egymáshoz az lesz, hogy a szüleik testvérek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!