Csak szerintem vannak elkényeztetve ebben a családban a gyerekek?
Mielőtt megfogalmaznám a mondandómat, előtte leszögezném, hogy ezt nem irigységből írom, hiszen nekünk sincsenek anyagi gondjaink, de szerintem unokatestvérem gyerekeinek a viselkedése felháborító. Unokatestvéremet most nevezzük Krisztinek. Szóval meghívtak minket egy partira, mivel a kislányuknak volt a 12. szülinapja. Kb. 15 vendég volt jelen az eseményen. Otthon tartották... Nekem is van egy lányom aki 11 éves volt nemrég. Amikor bementünk a nappaliba minden fel volt díszítve, a kislányom véletlenül levert egy PAPÍR díszt, semmi baja sem lett a disznek, de Kriszti konkrétan elkezdett a lányommal kiabálni, hogy, hogyan gondolja ezt, hogy már az elején tönkre akarja tenni a lánya szülinapját.... Jó, ezután az incidens után jött az ebéd ami nyugodtan telt. Majd következett az ajándékozás. Krisztinek 3 gyéreké van. Az ajándékozásnál kiderült hogy nem csak a szülinaposnak kellett volna ajándékot vinnünk..!? Amikor megtudta a másik két gyerek, hogy ők nem kaptak semmit elkezdtek üvölteni, nem túlzok, konkrétan bele rúgtak mindenbe és kiabáltak. Kriszti erre csak annyit mondott, hogy ,,úgy látom egyesek nincsenek tekintettek rátok". A szülinapos
, pedig visszaadta az ajándékot, mert neki nem kell! Itt telt be a pohár! Hazamentünk! Másnap Kriszti írt egy szép kis üzenetet, melyben kifejezte, hogy
A gyerekek már egy napja nem esznek a szülinapon történtek miatt. Vélemények?
Én már ott hazamentem volna, hogy Kriszti (tehát egy felnőtt ember!) egy papír dísz leverése után (aminek semmi baja nem lett) kiabálni kezdett volna a gyerekemmel.
A véleményemet ebből sejtheted.
Egy apró kérdés: a szülinapi meghívásból és a rokonsági fokból azt gondolnám, rendszeresen találkoztok. Eddig nem tudtátok, hogy anyuka ilyen böszme? (Az, hogy a másik két gyerek hogy viselkedett, az ehhez képest meg se lepett.)
Egy félmondatodat korrigálnám: "szerintem unokatestvérem gyerekeinek a viselkedése felháborító"
Elsősorban unokatestvéred viselkedése felháborító!
Ami a gyerekei viselkedését illeti, itt is igazolódik egyik kedvenc mondásom:
"Mutasd meg a gyerekedet, megmondom, ki vagy!"
van, ahol szokás a szülinapos testvéreinek is adni valami kis apróságot, de ezt én még csak egészen kis gyerekeknél hallottam, akik nem értik meg, hogy miért csak az egyikük kap, mi is az a szülinap. Az én kislányom most 2 éves, a fiam 5 és ők már el tudják fogadni, hogy a tortából mindenki eszik, de ajándékot csak a szülinapos kap. Én azt az elvet vallom, hogy a szülinapon azt ünneplem, azért adok hálát, hogy az illető a világon van, megszületett, szerethetjük, ismerhetjük. Az a nap a családban kitüntetetten az övé, de pont az a lényeg, hogy ilyen napja mindenkinek van egyszer egy évben, nincs mire irigykedni, nincs mire tekintettel lenni.
Ha unokatestvéred úgy nevelte a gyerekeit, hogy mindig mindenki kapott ajándékot a szülinapokon, ahhoz joga volt, de nektek ezt miért kéne tudni?
A helyzet kezelése pedig égbekiáltóan bárdolatlan volt, hogy finoman fogalmazzak.
semmiképp nem elkényeztetésnek hívnám ezt, ez nem a jó szó arra, amit leírtál. Ez inkább éretlenség a szülői oldalról, aminek természetes következménye a gyerekek viselkedése.
Igen valóban nem teljesen elkényeztetettség. Most már megnyugodtam, hogy kiírhattam magamból mindent, köszönöm
az összes választ, és megpróbálom kerülni unokatestvéremet a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!