Hogy lehet jól kijönni ebből a szituból?
nos ez esetben intsd oda a pincért, rendelj egy kávét mosolyogva, az arckifejezéseddel kérj bocsánatot a neveletlen sógornő miatt, és hagyj jó nagy borravalót a pincérnek a család szeme láttára
a pincér a sógornőt bunkó parasztnak fogja tartani, mert nem ül a fenekén, téged meg kellemes vendégnek, akit visszavárnak
Sztem legkozelebb csinald azt hogy a sógornőd zavarba jöjjön pl iģy:
A sógornő rendeli a kávékat és mikor végez te mondod hogy: -hát ha már igy kávéztok én is kérek egy kávét .és utánna néz íg y a sógornőd szemébe és igy talán érteni fogja
Ambivalens kérdés.
Ha a sógornő megkérdezi "ki kér kávét?"
Miért nem mondod pl: - köszönöm én kérek cukor nélkül duplát?
A miérten van a hangsúly.
"Teleki Blanka nevű felhasználó válasza:
Ambivalens kérdés.
Ha a sógornő megkérdezi "ki kér kávét?"
Miért nem mondod pl: - köszönöm én kérek cukor nélkül duplát?
A miérten van a hangsúly."
Látom a szövegértés nem egy!
A sógornö nem azt kérdezi, hogy "ki kér kávét", hanem név szerint végigkérdez mindenki "Kati/Zsolti/Zsuzsa/Pista kérsz kávét? (Mindenkit külön, egyenként) A kérdezöt meg egyszerüen kihagyja!
Nem logikus, sántít a történet.
Ha azt kérdezte, hogy: "Ki kér kávét?", akkor volt, aki jelentkezett, volt, aki nemet intett.
Nem?!
Te mit tettél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!