Nagynéném 48 éves, nagyon szép, hátközépig érő, természetes vöröses szőke, hullámos haja van?
Féltékeny. Emellett bunkó is, mert még ha ő úgy is gondolja, hogy ebben a korban nem illik a hosszú haj (igen, van ilyen, anyámék falujában "illik" levágatni, miután az embernek gyereke lesz), beszólni érte nem illik, pláne a közös ebéd alatt, mindenki előtt. Magánügy, hogy a nagynéninek milyen frizurája van. Attól hogy beszólogat, neki még nem lesz szebb haja.
Sok szülő képes így eltúlozni a legapróbb dolgokat is. Az én anyukám is ezt csinálta folyton, egyszer a szomszéd vigyázott rám és ott ebédeltem, amikor otthon mondtam, hogy képzeljétek, ott 2 ebéd van (első és második, mint az óvodában- nálunk csak 1 étel volt), azonnal közölte anyám, hogy lehet takarodni a szomszédhoz, ha nem tetszik, hogy nálunk csak egy van. Pedig semmi olyat nem mondtam, hogy nálunk miért van csak egy vagy hogy csináljunk mi is kettőt. Egyszerűen fura volt, mert azt hittem, hogy ilyen csak az oviban van. Aztán volt, hogy mondtam hogy képzeld xy anyukájának ki van festve a körme, vagy hogy xy-nak otthon saját szobája van, szintén jött a lehet akkor oda takarodni ha az jobban tetszik. Pedig tényleg nem degradáltam soha a miénket. Csak gondolom anyám is örült volna ha telik két ebédre meg külön szobára, stb. ami másoknak van és ezt az irigységet vezette le így. A ti esetetekben gázabb, hogy rokonnal csinálja, ráadásul olyannal, akit szeretsz. Egy ideig szerintem ne hozd szóba a nagynénit, hátha lenyugszik.
Szia!
Írj rám privátban, rengeteg HASZNOS, BEVÁLT tanácsom van erre, és délután környékén válaszolok. Nekem is volt ilyen problémám, főleg télen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!