Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sogornőm és a színjátszás?...

Sogornőm és a színjátszás? Többi lent!

Figyelt kérdés
Külföldön dolgozunk a férjemmel. Karácsonyra megyunk haza szabadságra. A férjem húga állandóan sajnáltatja magát,hogy a férjem be dőljön neki,és támogatást vár el.Nekem ebből már elegem van. Ugyanúgy dolgozom én is a pénzért mint a férjem mégis mindig bejön az olcsó színház trükk a Sogornőmnek,és sajnáltatja magát és a gyerekét,hogy aztán pénzt könyörögjön ki.Ma beszéltem a kedves Sogornőmel és mondtam neki,hogy nekünk se könnyű mert saját lakásra gyűjtünk,erre fel meg jól le ordított,hogy én kihasználom a bátyját és bárcsak soha nem vett volna el engem feleségül. Most én vagyok a rossz,mert végre valahára meg értettem magam vele,hogy már túlzásba viszi a pénz keregegetést? Ami nagyon fel tud még bosszantani,hogy mindig kölcsönbe kéri aztán soha nem adja meg,mert tudja jól,hogy a bátyja soha nem venné vissza tőle,és olyankor jön hogy majd megadom de Soha nem adja meg.
2016. okt. 16. 13:19
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Bocs, de itt a nagyobb probléma a férjeddel van, és nem a sógornőddel.

Gondolom, ő is tudja, hogy lakásra gyűjtötök, hogy te is kidolgozod a beled, és nem azért hajtasz külföldön, hogy a sógornődnek mindene meglegyen.

Mégsem állítja le őket.

Sajnos a helyzet az, hogy te életed végégi azért fogsz gürcölni, hogy nekik jobb legyen, mert a férjed hagyja magát kihasználni.

Elsőre menjetek külön kasszára: a közös kiadásokat felezitek, beleértve a lakásra gyűjtést is, a többivel mindenki úgy gazdálkodik, ahogy akar. Ha neki jó, adja a tesójának az utolsó fillérjét is, de tőled ne kuncsorogjon, mikor nem lesz cipőre pénze.

Ha ez nem hoz változást, akkor marad az, hogy erősen elgondolkodsz, hogy tényleg így akarod-e leélni az életed, hogy te csak arra vagy jó, hogy odaadod a fizetésed, de minden sz.arnak el vagy mondva, ha a sógornődet nem akarod pénzelni. Mert a közös lakásból őszintén szólva nehezebb lesz kiszállni, mint egy házasságból.

2016. okt. 16. 13:28
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
Igaza van az egyesnek! Először menjetek külön kasszára. A férjed a saját pénzéből úgy pénzeli a hugát, ahogy akarja, de nem várhatja el, hogy te a húgára dolgozzál.
2016. okt. 16. 13:37
 3/8 anonim ***** válasza:
79%

Milyen összegről van?

Itt nem a sógornőddel kellene beszélned, hanem a férjeddel.

Neki kellene a sarkára állni és a hugának nemet mondani.

Én más miatt, biztos nem mennék külön kasszára!

Ha jöttök, csak annyi pénzt hozzatok, amennyire nektek szükségetek van.

Így a férjed sem esik kísértésbe és hiába sajnáltatja magát a huga, nem lesz miből adni.

2016. okt. 16. 13:54
 4/8 anonim ***** válasza:
44%

Miért mennének külön kasszára?

Lehet, hogy a férj, mint a férfiak általában, 2x, 3x annyit keres mint a Kérdező, aki meg utána filléreskedhet a sógornő meg egyre jobban élne.

A férjet kell egyszer és mindenkorra helyretenni, elvégre a házasságban (de komoly kapcsolatban is) a másik megkérdezése nélkül nem támogatunk senkit.

Én inkább azt javasolnám, hogy a Kérdező nyisson saját nevére egy számlát és mindig annyit tegyen rá, amennyit a férj eladakozik.

Ne is tartsa titokban, mondja, hogy z viszont az ő anyjának, testvérének, vagy a fene tudja kinek lesz, neki is jogában áll segíteni a rokonait.

Kíváncsi lennék, a fickónak ez hogy tetszene?

2016. okt. 16. 14:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek
2016. okt. 16. 15:41
 6/8 anonim ***** válasza:
90%
mindenképp a férjeddel beszélj. Nektek kell közös megoldás. Mert ha lesz gyerek, közös hát, akkor majd te fizeted egyedül a pelust, meg a villanyszámlát pl, mert ő úgysincs otthon nem fogyaszt?? Mostmár te vagy a közvetlen családja, nem a tesó.
2016. okt. 16. 16:49
 7/8 anonim ***** válasza:
13%

Négyes, ez kissé zagyva, amit írtál.

A férj dolgozik, pénzt keres. Ha letudták a közös kiadásokat, a maradék pénzével miért ne gazdálkodhatna saját maga?

Az meg azért durva, hogy a feleség retyerutyáját a megkérdezése nélkül az Ő PÉNZÉBŐL támogassa a kérdező.

Ebben a kérdésben éppen az az alapprobléma, hogy senki se kotorásszon más zsebében!

2016. okt. 16. 20:10
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

utolsó... mormál esetben nem más zsebében kotorászik egy házaspár, hanem van egy közös zsebük. Ebből vesznek ki mindketten.

Ha meg annyi van, hogy sok a felesleg, akkor házassági szerződéssel lehet tisztázni ezt a ki pénze, és nincs gond ki mire költi.

De itt azért nem erről van szó a leírás alapján, hanem gyüjtenek lakásra, illetve így csak a feleség gyűjt, mert a férj, nem a közösbe fektet, hanem a múltba.

Szerintem ez azért problémás, mert így hogy fognak mondjuk gyereket vállalni? mi lesz ha a feleség beteg lesz? akkor majd mondja a tesó, hogy hagyja el a férj, mivel az már végképp élősködés, ha valaki esetleg munkaképtelen ideiglenesen?

Én az ilyet sose értettem, pedig nekem még közös számlám sincs a férjemmel. De ha nem a közösbe veszünk valami nagyobb dolgot, azt mindig egyeztetjük. pl ha kölcsön kér valaki, akkor arról tudunk. Ha valaki nem adta meg, akkor az többet nem kap. A barátság, meg a jó tesóság, stb alapja ugyanis a pontos elszámolás. Üzletben nincs rokon meg barát. üzlet van és pont.

2016. okt. 16. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!