Szerelmes lettem az "unokatesómba" mit tegyek?
Magyarországon vérszerinti unokatestvérrel is legálisan lehet házasodni.
Az más kérdés, hogy a család valószínűleg így is kikelne a hitéből. Szerintem felejtsd el a dolgot. Családtag, hatalmas a korkülönbség, csak kínossá tennétek a nagycsaládi összejöveteleket.
Mivel nem vagytok vér szerinti rokonok, semmi gond nem lenne ezzel. Hogy a rokonság hogyan reagálná le, azt viszont mi, idegenek, nem tudhatjuk. Én nem akadnék fönn rajta, de nagyon szélsőséges véleményekről/történetekről is hallani.
Amin viszont inkább fönn lehet akadni, az a korkülönbség. Ilyen korban ez elég sok. Habár anyukám csak egy évvel volt idősebb, amikor a szintén nála 9 évvel idősebb apukám udvarolni kezdett neki. Ott a rokonság semmi problémát nem csinált ebből, és lett is belőle egy immár 47 éve tartó házasság.
Mo-on nem lehet legálisan összeházasodni vér szerinti unokatestvéreknek, legfeljebb másod-unokatestvérek köthetnek házasságot, de csak engedéllyel.
Az örökbefogadás viszont jogilag olyan, mint a vér szerinti kapcsolat. A családi jó viszony érdekében én nem kezdenék ki az unokatesómmal. Valószínűleg van is barátnője, a te érzéseid pedig inkább kislányos rajongás. A srác részéről veszélyes lehet a kapcsolat, hisz te még kiskorú vagy, ő pedig már jogilag nagykorú.
16 éves 25 évessel? Hogy ne lenne vészes? Az egyik még a gimi felénél jár, a másik már gyereket tervezne meg lakást vásárolna. Ég és föld a két világ.
Amúgy felejtsd el, semmi jó nem sülhet ki ebből. Ha meg mégis csinálnátok valamit, mert úgysem fogadod meg a jótanácsot, akkor legalább gumit használjatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!