Szükők, miért kivételeztek egyes gyereitekkel, míg a többit nem veszitek annyiba, mint a másikat?
Miért nem őket kérdezed meg?
Mellesleg én egyetlen ilyen családot sem ismerek, pedig elég nagy az ismeretségi köröm, sok a többgyermekes család. Inkább azt tapasztalom, hogy nénelyik szülő átesik a ló túloldalára, és ha az eyik gyereknek szülinapja van, a többi is kap valamit, hogy "ne érezzék rosszul magukat, amiért ők nem kapnak ajándékot". Sose értettem, ez miért jó, 3 éves kor felett egy gyerek már megérti, hogy most a tesó az ünnepelt, őt köszönti a család.
Én pont a túlzott kivételezés miatt szakítottam meg végül a szüleimmel a kapcsolatot. Röviden összefoglalva az alapelv: a nővéremnek minden kijárt és semmi dolga nem volt, nekem meg kuss a nevem és szakadjak meg a munkába. Az oka egyszerű volt: ő volt az idősebb.
Amúgy próbáld meg csökkenteni a dolgokat, amiket a családért teszel. Ha megszólnak, akkor nyugodtan mondd meg, hogy az öcséd ujjáról sem fog leesni a karikagyűrű, ha valamit csinál.
#6 A kislányod épp ezért utálja az öccsét,mert érzi rajtad,hogy jobban szereted.Gratulálok,nem leszel az év anyája,az már biztos.
Én épp ezért csak 1 gyereket akarok(vagy ikreket:D),mert az én családomban is megy a kivételezés a nővérem javára és borzalmas így felnőni...és más családokban is látni ilyet sajnos.Véletlenül sem akarom,hogy az én gyerekem átélje ezt.
2 gyerekem van, és őszintén mondom, hogy egyformán szeretem mindkettőt. De! A korkülömbség miatt mas szabályok vonatkoznak rájuk, ezért érezheti úgy egyik vagy a másik, hogy kivételezek a másikkal. Próbálom magyarázni a ezeket a dolgokat, és próbálok mindenben egyformán bánni veluk. Nagyobb feltekenyseg nincs is kóztük, de nagyon nehéz megtartani az egyensúlyt.
Persze van olyan anya, aki tényleg jobban szereti az egyik gyerekét, és ezt ki is mutatja, de számomra ez elképzelhetetlen, és remélem, hogy az anyák többségének is az.
És olyan is van, hogy az anya imádja mindkét gyerekét, de az egyik mégis mellózöttnek érzi magát. Vagy azért mert még kicsi, és nem érti, hogy anya miért viselkedik máshogy az újszülött testvérrel, vagy , mert kamaszodik és újból feszegeti a határokat, amire a szülő szigorral reagál. Vagy egyszerűen csak a gyerek személyiségéből adódik, hogy minden testvérre irányuló figyelmet kivételezésnek vesz.
Szóval ez nem olyan egyszerű.
Beszélj anyukáddal, mondd meg neki mit érzel, és hallgasd meg őt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!