Milyen kérdéseket tesz fel egy rokon aki 4 éve nem látott?
A nagy-nagybácsimék (nagymamám testvéréék) 4-5 éve nem láttak,azóta elég sok minden történt , és most szeptemberben leszek 8.-os ,tehát azt tudom, hogy arról fognak kérdezősködni , hogy hova megyek gimibe.
Viszont ezen kívül miket kérdezhetnek még?
Sajnos (vagy nem sajnos) eléggé megváltoztam, sokkal visszahúzódóbb lettem , óvatosabb,csendesebb,kevésbé bízom emberekben és kialakult nálam egy enyhe szociális fóbia is.
Azért szeretném megtudni miket kérdeznének (nagyjából),hogy könnyebben válaszolhassak,ne legyek annyira zavarban...stb.
Kérdezhetnek a hobbidról, mit csinálsz szabadidődben, szeretsz-e olvasni, tévézni, mi leszel, ha nagy leszel stb.
Te mész hozzájuk, vagy ők jönnek hozzátok látogatóba? Ha az egész famíliához jönnek, nem sokat fognak tőled kérdezősködni a kötelezőkön kívül, inkább a felnőtt rokonokkal fognak beszélgetni szerintem.
Mi megyünk hozzájuk 3 napra.
Köszi az eddigi válaszokat :)
Miket lehetne tőlük kérdezni?
(bocsi,azért kérdezem,mert nem vagyok egy társasági ember és nem is szoktam kérdezősködni)
Hogy' szolgál az egyészsége? Miket szokott csinálni, pl kertészkedik-e, horgászik-e? Rokonok helyzetéről is lehet beszélni. Olvass el egy Kiskegyedet v más hasonló pletyilapot az aktualitásokat keresve.
Voltál táborban, mit csináltál a nyáron, mit olvastál, megnéztél-e egy érdekes filmet? Ezekről is mesélhetsz.
Én is zárkózott voltam, de nem tetszett sosem. Még most sem (38 éves nő vagyok) érzem magam nyitottnak, de a visszajelzésekből azt kapom, hogy jó a humorom, jók a beszólásaim. Amit tanácsolhatok neked, hogy ne hagyd annyiban a dolgot. Nézz vilmvígjátékokat, olvass vicces dolgokat, amik megnevettetnek. Az egyik beíró egyetemista fiú azt írta, ő úgy akart leszámolni a magányos zárkózottságával, hogy direkt kereste a laza arcokat, akikkel jól érzi magát. Hogy meg akarta előzni, hogy a hasonló a hasonlót vonzza, vagyis őt is beszürkült emberek vegyék körül. Ezért csapatsportot választott, igenis eljárt közösségbe. Te is járhatnál majd valami szakkörbe pl.
És nagyon fontos az ÉRDEKLŐDÉS. Belül hívd elő a kíváncsiságod a másik ember iránt. Esetleg próbálj szeretetet érezni. Ez egy olyan kulcs volt számomra, ami önállóan működött. Az érdeklődő nyitottságtól felbukkantak a fejemben a kérdések, mert érdekelt, mi van a másikkal, ami nagyon jó érzés volt. Nem kell okosakat mondani, sokaknak az is jólesik, ha meghallgatod őket. ÓÓÓ, nahát, tényleg, nem hiszem el, így már én is éreztem, ja, tök fura... És amikor megjelent az agyamban egy kérdőjel, akkor rákérdeztem, mert tudni akartam. És ment tovább a dumcsi.
Ezek az emberek a szerető rokonaid, nem kell megfelelned. Ha a szüleiddel is meg tudod beszélni ezt, esetleg egyél egy kis Omega3-at, van a Béresnek is kisgyerekeknek való. Kisimítja az idegeket, és nyugodtá tesz, amellett javítja a memóriát, az agyműködést, a vér oxigén-felvételét, segít a tanulásban, és derűsebben érzed magad tőle.
OFF: Tudjál róla, hogy a szoc.fób legyőzhető. Ha már most tudod, hogy ez a bajod, akkor sok kellemetlenségtől kíméled meg magad, ha minél előbb belevágsz egy terápiába.
Még csak 8. osztályos vagy, de már kezdesz bezárkózni, ahelyett, hogy nyitnál a világ felé. Most kezdődik életednek az a szakasza, amikor életre szóló barátokat, élményeket szerezhetsz, ha kellően nyitott vagy.
Kérj segítséget, hidd el megéri.
ON. Nem tudjuk a rokonok mit fognak kérdezni, de nem is baj. Egy beszélgetésre nem lehet felkészülni.
Lényeg, hogy ne félj tőlük, végig gondolj arra, hogy ők kíváncsiak rád, bármit is kérdeznek azért teszik, mert érdekli őket az életed, nem kritizálni szeretnének, vagy ilyesmi. Beszélgethetsz velük hobbiról, sportról...bármiről, amiről úgy látod, hogy érdekli őket.
Ha évek óta nem találkoztak a rokonsággal, valószínűleg sorra veszik az ismerősöket, távolabbi rokonokat (ki él még, ki vált el, kinek mi lett a gyerekeiből stb), megy a sztorizgatás. Kérd meg őket, hogy meséljenek a nagyszüleidről, a szüleid gyerekkoráról, fiatalkoráról, vagy bárki családtagról, akit te is ismersz vagy ismertél. Onnantól csak hallgatnod kell, ha van valami érdekes, ami közben felvetődik, abba is belekérdezhetsz (ilyen korú pasiknál pl. a katonaság szinte kimeríthetetlen téma.)
Egyébként lehet, hogy még élvezni is fogod, érdekes dolgokat tudnak mesélni az öregek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!