Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért nem értik meg, hogy nem...

Miért nem értik meg, hogy nem akarunk menni az esküvőre?

Figyelt kérdés

Közeli rokonunk tavaly férjhez ment, polgári szertartás szerint, ahová meghívták a szúk rokonságot. Minket nem.

Most egyházi esküvőt tartanak, az ország másik végében.

Nem akarunk menni. Kastélyszálló, barátok, flanc.

Nem hagynak békén, miért nem megyünk. Rengeteg indokot felsoroltam. Mesze van, idősek vagyunk, stb.

2015. jún. 30. 12:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Sokan képtelenek megérteni, hogy az ő nagy napjuk másoknak rohadtul nem az, sőt bizonyos esetekben - mint ahogyan itt is - csak nyűg, nehézség, időrabló rohadt nagy kiadás, amit nem mindenki tud vagy akar bevállalni. Nyilván, ha annyira jó lenne a viszony, gondolkodás nélkül szerveznétek az ottléteteket, de most csak egy udvariassági meghívás miatt? ugyan már...Menjetek inkább wellnessezni egy hosszú hétvégén, anyagilag ugyanott vagytok, de legalább pihentek és jól érzitek magatokat. Aki meg ezen megsértődik, és többet rátok se néz, azért nnem is kár :)
2015. jún. 30. 13:51
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Kőgazdagok, nem is mehetnénk akármilyen ruhában, mondták, át lehet öltözni párszor.

Mi meg "csak" egyszerű parasztok vagyunk, nyugdíjjal.

Felső körökben nem is éreznénk jól magunkat, nászajándékról nem is beszélve. Több százezres nagyságrend lenne. Mondták, polgárin a legkisebb nászajándék 300 eFt volt.

Igazatok van, majd megbékélnek. Ha nem, így jártak..:)

2015. jún. 30. 14:00
 13/22 piroska és a farkas ***** válasza:
71%
Ezesetben bocsánat az előbbiért!
2015. jún. 30. 14:09
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne menjetek, ne legyen lelkiismeretfurdalásotok. Ez egy meghívás, amit el lehet fogadni, és udvariasan vissza lehet utasítani.

Illene egy dísztáviratot küldeni nekik, de igazából az sem törveny.

Az érzelmi zsarolást meg el kell engedni a fületek mellett.

kicsinyes dolog ezen családi drámázni.

2015. jún. 30. 14:47
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyátalán ki mondd ilyet az egyházi esküvője előtt , hogy a pongárin 300 E volt a legolcsóbb nászajándék?

Bocsi de úgy látom, hogy csak a hasznot látnák akkor bennetek..lehet ezért tartják 1 évvel később az egyházit..

Nem mentek el és kész, őszintén szólva én se érezném jól magam egy ilyenen. Szerintem elég 1x elutasítani én nem foglalkoznék több magyarázkodással.

2015. jún. 30. 17:06
 16/22 A kérdező kommentje:

Nem tudom, máshol hogy szokás, de szerezhetek volna egy kisbuszt, hogy az itteniek eltudjanak menni de oldja meg mindenki azt a pár száz (200) km-es utat.

Nekünk kellene fizetni a szállást is, ami egy kastélyszállóban nem olcsó.

Kapnánk egy vacsorát, éjfélkor valamit, és kész.

2015. jún. 30. 17:51
 17/22 anonim ***** válasza:
82%

Egyszer már megesküdtek egy évvel ezelőtt. Most már mi értelme mégegyszer megesküdni. Ha annyira gazdagok, akkor tarthatták volna egyidőben a polgári és az egyházi esküvőt.

Kétszer akarnak ajándékot kapni?

Ha én lennék a helyetekben, megmondanám, hogy nevetségesnek tartom, hogy egy férjes asszony a férje menyasszonyát játssza. Nem érdekelne, ha megsértődnek.

2015. jún. 30. 19:29
 18/22 anonim ***** válasza:
72%

A párnak mondjátok meg, hogy szerezzenek kisbuszt, ami odavisz, és visszahoz titeket, valamint fizessék a szállást, anyukádnak meg mondd meg, hogy adjon akkor legalább 300ezret, hogy adhassatok nászajándékot, ha már ennyire fontos neki, hogy ott legyetek, valamint fizesse ki 3 garnitúra ruhát, hogy átöltözhessetek, ha már erre adott a lehetőség (wtf?).

Puccos, vagy nem puccos esküvő, ilyen hozzáállás mellett én nem vennék részt rajta, függetlenül attól, hogy meghívtak-e, vagy sem a polgárira. Tőlem ne követlje meg senki, hogy ott legyek valahol, ha a feltételeket nem biztosítja hozzá. Meg egyáltalán, akkor se követlje.

2015. jún. 30. 19:32
 19/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Mindenki véleményével egyetértek!

Tényleg ne követeljen tőlem senki semmit. :)

Polgári után egy gazdag arab országban voltak nászúton, most nem tudom, hová készülnek, de nem is érdekel.

Ennyit az elvárásokról, csóróságról, de inkább kapzsiságnak nevezném.

2015. jún. 30. 20:04
 20/22 anonim ***** válasza:

szállodás esküvőnél nem szól meghívás a szállásra??? na az szép...

mi nem szállodásat tartottunk, de így is minden messzebbről jövőhöz meghívással együtt eső kérdésünk volt, hogy szeretnének jönni. Nálunk a meghívó fél reszortja ilyenkor a szállás biztosítása. ez alap.

tojjátok le, ne menjetek. (amúgy miért ekkora gond? testvér??? )

2015. júl. 1. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!