Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Óvodai ballagásra muszáj...

Óvodai ballagásra muszáj elmennem?

Figyelt kérdés

A hétvégére meghívtak ballagási ebédre a rokonok.Valmiért azt hittem, hogy a lányuk ballag általánosból.Erre este beszéltem unokatesómmal és felvilágosított, hogy a lány csak hetedikes, a kisebbik gyerek ballagott az oviból.

Ugye már korábban elfogadtam a meghívást.

De nem szívesen mennék így, hogy óvodai ballagás..ilyen nagy felhajtást, hogy éttermet bérelnek miatta.De nem tudom , hogy lehetne még visszautasítani, hiszen már 2 hete igent mondtam.

Eddig úgy volt, hogy viszek egy tizest a lánynak, de most egy óvodásnak pénzt?

Meg ezt az egészet hülyeségnek tartom, óvodást elvégezni nem nagy valami.Oké, lezárult neki egy korszak, örüljön a szűk család. De minek ezért kb 50 embert összecsődíteni?

Ti elmennétek?Ha nem, akkor hogy tudnám visszautasítani?Még 5 nap van addig, de ma szeretném elintézni, hogyha még se megyek.

Őszinteség nem játszik, mert vérig sértődnének ha kiderülne, hogy hülyeségnek tartom ezért az ünneplést. Főleg, hogy a mai világban már a középiskola elvégzése is alapnak számít, akkor essek hasra mert nem bukott meg játszásból?

Nem vagyunk olyan szoros kapcsolatban az unokatesómmal, a gyerkeit se ismerem olyan mélyen.

Most nem a pénzről van szó, vennék neki valami tolltartót meg színes ceruzákat, vagy valamit ami jól jön majd a sulikor.Egyszerűen a helyzet verte ki a biztosítékot, hogy minek ilyen nagy partit.

2015. jún. 1. 07:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha népes a család és a rokonság és néha beszélgetni is szeretnek, akkor vagy valami családi banzájon vagy esküvő-temetésen tudnak találkozni. Utóbbi pedig nem a legjobb hangulatú... Nálunk is nehéz volt összetrombitálni a rokonságot. Anyai oldalon mindkét nagyszülőnek 4-6 testvére volt, azoknak legalább 3 gyereke és ez volt a szűk rokoni kör. Minden évben le volt osztva minden ünnep, hogy kik készülnek, kik járnak végig, hogy mindenki mindenkivel találkozhasson, köszönthesse. A névnapok igazi népbanzájok voltak, ugyanakkora buli volt ha 1 ünnepelt volt és akkoris ha 6. (Sándor-Pál esete előbbiből mostanában lett sok ahogy születnek az dédunokák, utóbbiból a nagyszülői korosztályban volt rengeteg.)

Emiatt az elején, amikor még én voltam kicsi, az unokák első köre, akkor bizony az ovis ballagásunk vagy bármi hasonló még ünneplésre adott okot. Aztán ahogy egyre nagyobbak lettünk és mondjuk egybe estek a középiskolai és az ovis ballagások nyert a középiskolai, ha az általános a diplomaosztóval utóbbi nyert szintén és így tovább. Az esküvők pedig valahogy nem jönnek így a család minden lehetőséget megragad, hogy ha régen volt "összeröffenés", akkor valami indokkal csinál. Tehát a gyerek ünneplése csúnyán fogalmazva mellékes. A lényeg, hogy találkozik a család. Viszont a gyereknek igen is sokat számít, hogy most őt ünneplik. Ez majdnem olyan, mint a szülinap. Elég nagy ahhoz, hogy iskolába menjen. Ilyen korban még ez nagy büszkeség. Neked nem eredmény, neki igen.

2015. jún. 1. 08:45
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Az óvodai ballagás ott kezdődik hogy eleve az ovi csinál belőle felhajtást mert van műsor versmondással énekléssel stb. Ez már több mint 20 évvel ezelőtt is volt, jómagamnak még megvannak az ovis ballagásos fotók.

Tavaly a keresztlányom ballagása volt és tündéraranyosak voltak. Volt után egy kis süti ilyesmi, de nem volt nagy felhajtás, legalábbis nem akkora mint ott lesz.

Szerintem kibírod ha elmész. Veszel vmi iskolába való ajándékot (tolltartó, uzsisdoboz) és esztek egy jót.

Figyi valaki amikor az unokája 3 hónapos lett vett neki tortát! na abból marha sokra fog emlékezni. Valaki megünnepli hogy 1-2 éves a gyerkőc abból s emlékszik semmire! De egy ovis ballagás amikor a kicsik készülnek próbálnak heteken át...

Jó ok az 50 embert én is túlzásnak tartom...

Szerintem menj el! Hazudni/kifogást találni mennyivel gázabb vagy jobb mint a gyereknek ilyen nagy ballagást szervezni?

2015. jún. 1. 08:52
 13/19 A kérdező kommentje:
hát igen, így másabb ebből a megközelítésből, amit ti írtatok.
2015. jún. 1. 09:06
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Vedd ezt egy jó indoknak arra, hogy összegyűljön a család. A szülinap se jelent semmi teljesítményt, mégis meg szoktuk ünnepelni. Vannak akiknek a hobbyja a nagy családi buliszervezés és most ez tűnt jó indoknak.

Gondolom ha sima vendégségbe mennél akkor is vinnél pár szál virágot meg egy üveg bort a házigazdáknak. Most a borra szánt pénzből vegyél valamit a gyereknek, meg a pár szál virágot is ő kapja az anyja helyett. Még óriási plusz kiadást se jelent. Nem értem mi a gond. Én biztos elmennék ha szeretem a családtagjaim.

2015. jún. 1. 13:01
 15/19 A kérdező kommentje:

Írtam is, hogy veszek ajándékot természetesen, de a pénzről lemondtam, nem hinném, hogy szokás pénzt adni, főleg nagy összeget egy kisfiúnak.

Szerintem jobban értékeli ,hogyha ajándékot kap, olyat amit használhat majd a suliban is.

Közben döntöttem,hogy elmegyek.

Ami meglepett, hogy kaptam pár privát üzenetet, azoktól akik szerint igazam van és hülyeség megtartani az ovis ballagást.:D Nem értem, hogy félnek leírni ide a véleményüket? Nem pontozok le senkit, azt se aki egyetért velem, aztse aki nem.

2015. jún. 1. 13:06
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem jobban értékeli ,hogyha ajándékot kap, olyat amit használhat majd a suliban is. "

Ebben egyébként igazad van! :D

2015. jún. 1. 13:23
 17/19 anonim ***** válasza:
29%
mi bajod van 1 óránji jópofizásal, tényleg képes vagy azon problémázni hogy mit vigyél ajándékba hogy lehet valaki enyire pitiáner
2015. jún. 1. 18:17
 18/19 A kérdező kommentje:

17. egyátalán nem az ajándékon van szó, de hogyha figyelmesen elolvastad volna rájössz.

engem maga a tény , hogy "csak" óvodai ballagás és ilyen nagy fenekét kerítenek neki, azon akadtam ki..

de végül elmegyek te meg tanulj meg olvasni

2015. jún. 2. 16:25
 19/19 A kérdező kommentje:
valaki írt kommentbe az ajándékról, arra reagáltam megint...
2015. jún. 2. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!