Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ki/Kik az örökösök?

Dékány András kérdése:

Ki/Kik az örökösök?

Figyelt kérdés
Nagymamám testvére meghalt Nagymamámék 6 an voltak testvérek, de már egyikük sem él sajnos. A testvérek közül csak kettőnek volt gyereke, az egyik az én nagymamám akinek volt kettő az én édesapám, és az én nagybátyám, de már ők is meghaltak. A Másik testvérnek a 6 közül még van egy élő lánya, és neki két fia. Ki az örökös? Köszönettel:D. A.

2015. márc. 2. 13:08
 1/5 anonim ***** válasza:
12%
Ha a meghalt testvérnek nincs gyereke, akkor a testvérei örökölnek. Az lényegtelen, hogy azoknak a testvéreknek még milyen rokonaik vannak :D
2015. márc. 2. 13:13
 2/5 anonim ***** válasza:
64%
Lemenő,felmenő,oldalagi az öröklési sorrend. Ha az elhunytnak nem volt gyereke, akkor a szülei, ha azok sem élnek, akkor a testvérei az örökösök. Ha a testvérek között is vn elhunyt, annak részét az ő leszármazottai öröklik. Ha gyermek nélkül hunyt el, akkor az rész a többi testvér között oszlik . Nálatok nagymamad és a másik testvér lánya az örökös egyenlő arányban
2015. márc. 2. 13:26
 3/5 anonim ***** válasza:
7%

1/3ad apad gyerekeinek, 1/3ad nagybatyad gyerekeinek es 1/3ad annak a lanynak akinek ket fia van.

Ha apadnak csak te vagy az egyetlen fia akkor tied az egesz 1/3.

Ha nagybatyadnak nincs gyereke akkor tied (ill tied es testvereide) 1/2-d, a ketgyerekes lanye meg a masik 1/2-d.

2015. márc. 2. 13:57
 4/5 anonim ***** válasza:
35%

Nem szoktam privát üzenetre válaszolni.

Ha testvérek közül valamelyik elhunyt, azután a leszármazottja örököl. Ha a nagyanyaddal testvére halt meg, azután a nagyanyad az örökös, te nem. Nincs olyan -csak vegrendelet esetén, hogy kimarad valaki az öröklésbol. Tehát örököl a te életben lévő nagyanyad, a testvér gyereke és ha valamelyik testvér és annak gyereke is elhunyt akkor jön az unoka.

2015. márc. 5. 16:19
 5/5 anonim ***** válasza:
mindig a következő leszármazott örököl.
2015. márc. 8. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!