Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A lányomnak milyen rokona a...

A lányomnak milyen rokona a férjem férfi unokatestvére?

Figyelt kérdés
A kérdés csak azért érdekes számomra, mert szeretne beleszólni a gyereknevelésbe. Szerintem még nagybácsinak sem mondhatom, van egyáltalán szavunk arra, hogy ő milyen rokon?

2015. febr. 28. 14:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

8-as.

Olyan rokonság áll fönt a lány és az édesapa unokatestvére között, hogy a lány dédszülei az édesapa és az unokatestvér nagyszülei.

2015. febr. 28. 15:52
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha a férjed a lányod apja, akkor rokonok, de ha nem, semmi köze hozzá.
2015. márc. 1. 01:05
 13/13 anonim ***** válasza:

Ahogy az előző is írja: ha a férjed a lányod apja, akkor ez az unokatesó rokon. Igaz, távoli. Én az ilyen rokonokra úgy hivatkozom: egy távoli nagybácsi.

Lehet, mondják úgy is, hogy másodnagybácsi, de mifelénk ezt nem használják. Meg nem is lényeges annyira sztem, hogy hányadfokon rokon, max. akkor mondom, hogy pl. második unokatestvér, ha egy szinten vagyunk a családfában. Ha nem, akkor már nehézkes a megnevezés (az angolban pl. nem, ott mondják úgy, hogy: a lányod és ez a rokon "first cousins once removed").

2015. márc. 12. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!