Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokonnal üzlet? Vagy soha?

Rokonnal üzlet? Vagy soha?

Figyelt kérdés
2015. febr. 3. 18:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Soha!Engem saját tesóm átb aszott!
2015. febr. 3. 18:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Soha!
2015. febr. 3. 18:56
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Közös lónak túros a háta!
2015. febr. 3. 18:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Összekeveredik a tárgyilagosság és az érzelem és ebből valamelyik (esetleg mindkét) fél rosszul jön ki.
2015. febr. 3. 19:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Soha. Nem jó, ha kötődsz az üzleti partnerhez.
2015. febr. 3. 19:19
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

Ez családja válogatja. Nálunk pl az én ágamon simán működik, nem tudok egy példát se hogy tesók, unokatesók, családtagok átverték volna egymást. Mindig pontos elszámolás volt, ha úgy jött ki, simán mentek közös dolgok. Így arrafele pl tesómmal bármikor bele mernénk vágni, mert tudjuk, hogy a megbeszélt feltételektől senki se tér el önkényesen.

A férjem ága meg tökmás. Ők azt hívják élelmességnek, hogy üzletben bárki átvágható. Max utána keresnek másik balekot. Így gyakorlatilag a rokonokra úgy tekintenek feléjük páran mint fejőstehénre, mert a vérre hivatkozva nekik jár. Hát velük még egy csomag szalvétt se vennénk közösen :)

Összességében az üzletnél egyáltalán nem az számít, hogy rokon e vagy nem, hanem az, hogy pénzügyekben mennyire korrekt, munkában mennyire pontos, sikeres, stb. Aki a rokonságra hivatkozik, hogy azért üzletelj vele, na avval nem szabad semmi pénzért!!! Aki korrekt, az üzleti tervvel, stb jön. illetve visszafele is azt kér. És simán tárgyalás, max mintha ismerősök lennétek. Normális családokban így működik. Nem véletlen vannak jól működő testvéri vállalkozások, apa fia cégek stb. A munkahelyen munka van, nem rokonság. ez üzletre is igaz.

2015. febr. 3. 19:20
 7/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Csak azert kerdeztem, mert en mar porul jartam tesoval, 2x is es most lenne egy jo uzlet amihez az ocsem ert , de mar nem bizom benne, szoval felejtos...
2015. febr. 3. 19:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig is inkorrekt volt a tesód, eszedbe se jusson bízni benne.
2015. febr. 6. 10:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Én sem üzletelnék a tesómmal - abból kb. testvérgyilkosság lenne (én nyírnám ki őt). Viszont vannak más emberek a rokonságban, akkikel bele mernék vágni közös üzletbe.
2015. febr. 22. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!