Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Illik ilyenkor zenét hallgatni...

Illik ilyenkor zenét hallgatni? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Párom egyik rokona meghalt, erre a párom hangosan hallgatja a kocsiban a zenét. Én úgy tudom, hogy ez ilyen esetben illetlenség.
2014. dec. 7. 14:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
13%

A gyász szempontjából abszolút mindegy, hogy ő hallgat-e zenét és milyen hangosan teszi.

Itt más szempontokból mondhatjuk azt, hogy nem illik. Csendháborításról hallottál már, kérdező? Ha a környéket zavarja, akkor majd szólnak valakinek.

2014. dec. 7. 14:34
 12/18 anonim ***** válasza:
64%
Sajnos Európára ... Magyarországra főleg jellemző , hogy a halált valami borzalmas dolognak tartják , holott az élet teljesen természetes velejárója . Vannak országok ahol vidáman ünneplik ilyenkor az elhunytat ... ( pedig mennyivel jobb ez úgy , mint a letargia , a mélabú .. Amivel az ember nem is az elhunytat , hanem inkább saját magát sajnálja , hogy :jaj ! Mi lesz velem Xy nélkül ?) Szerintem az hogy zenét hallgat a párod az meg nem jelenti azt , hogy őt hidegen hagyja a haláleset . Mindenki máshogy vezeti le a feszültséget .
2014. dec. 7. 14:40
 13/18 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem rohadtul nincs ilyen illemszabály, hogy gyász közben tilos zenét hallgatni.

Meg amúgy is, ez már a XXI. század, nincsenek már siratóasszonyok meg nem muszáj bús képpel csak feketében járkálni hónapokig. Ha zaklatott vagyok, akkor én is szoktam hangosan zenét hallgatni és szerintem sokan vannak ezzel így.

2014. dec. 7. 14:42
 14/18 anonim ***** válasza:
76%
A párod helyében ha ezt felhozod neki úgy dobnálak ki hogy csak nyekkennél. Nehogy már te akard megmondani, hogy mit csinálhat, szerinted nincs elég baja? Ki a tökömet érdekli szerinted, hogy mit illik? Nehogy már egy fél percre is elterelje valami a történtekről a figyelmét, mert úristen, mit fog gondolni a szomszéd Marika néni..
2014. dec. 7. 14:50
 15/18 anonim ***** válasza:
81%
Ki a fenét érdekel mit gondol a postás, meg a szomszéd Mari néni vagy akárki! Mindenkinek joga van úgy gyászolni a szerettét ahogy neki jólesik. Neked meg támogatnod kéne, mellette állni, nem jelentéktelen szarságok miatt piszkálni.
2014. dec. 7. 14:58
 16/18 anonim ***** válasza:
80%
A gyász nem azt jelenti, hogy milyen letörtnek mutatod magad a külvilág számára, hanem a benned lejátszódó érzelmi folyamatokat. Abba meg egyáltalán senkinek nincs beleszólása, hogy ezt számára mi teszi könnyebbé.
2014. dec. 7. 15:19
 17/18 anonim ***** válasza:
79%

Nekem kifejezetten jól esik zenét hallgatni, amikor gyászolok. Ha csend van, akkor csak még nagyobbnak érzem a súlyt, a gyászt, ami rám nehezedik. Elveszek a gondolataimban és könnyen magamba fordulok. Ha szól a zene, az segít egy kicsit elterelni a figyelmemet, nem hallom a belső hangokat olyan élesen.

Kinek így könnyebb feldolgozni a halált, kinek úgy. Semmi fura nincs ebben.

2014. dec. 7. 17:43
 18/18 anonim ***** válasza:
63%
Jó ég, elnézést a kirohanásért, de te hülye vagy :O
2014. dec. 9. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!