Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha egy lanynak van keresztfia,...

Ha egy lanynak van keresztfia, akkor az kije vagy mije?

Figyelt kérdés
Mi az a kereszfiu ?
2014. aug. 30. 17:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt komolyan kérdezed?

A keresztfia az, akit a lány keresztelt. A lány a fiú keresztanyja.

2014. aug. 30. 17:18
 2/6 A kérdező kommentje:

Hogy érted, hogy keresztelt ? Mit csinált a fiúval ? Mi köze van a fiúhoz ?

Igen komolyan gondolom, nem vagyok ebben a témában otthon

2014. aug. 30. 17:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Kereszteléskor a szülők választanak egy "keresztszülőt" vagy 2-t, ők a keresztanya és keresztapa. Ők ott vannak a szertartáson és megígérik segítik a gyerek lelki-fejlődését. A gyerek pedig az ő "keresztgyerekük" Remélem segítettem.
2014. aug. 30. 17:28
 4/6 A kérdező kommentje:

Kedves utolso!

Nagyon nagyon köszönöm sokat segitettel nekem, nagyon köszönöm megy a zöld kez.

2014. aug. 30. 17:31
 5/6 anonim ***** válasza:

nem a keresztszülő kereszteli a gyereket, hanem a pap/lelkész.

a keresztszülő az barát vagy rokon is lehet, a szülő választja ki, hogy ki legyen a gyerek keresztszülője. keresztény embernek kell lennie, különben az egyház nem engedi meg. és még vannak egyéb feltételek, de ez egyháztól függ.

a keresztszülőt régebben azért találták ki, mert nagyobb volt az esélye, hogy valaki korán elhalálozzon. (itt a gyerek vér szerinti szülőjére kell gondolni). ilyen esetben a keresztszülő vehette át a gyerek gondozását.

ma már ez nincsen, de a keresztszülőség még megmaradt.

elvileg az a feladata, hogy a gyerek kereszténnyé való nevelésében részt vegyen.

2014. aug. 30. 18:42
 6/6 anonim ***** válasza:
és vállalja,hogy a szülők halála esetén felneveli a gyereket.
2014. aug. 31. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!