A húgom kislánya milyen rokoni kapcsolatban van velem, és én neki kije vagyok? 30/L
Figyelt kérdés
2014. máj. 10. 15:51
2/13 anonim válasza:
Ő a te unokahúgod és Te az ő nagynénje.
3/13 anonim válasza:
Neked az unokahúgod, és te a (nagy)nénje vagy.
4/13 A kérdező kommentje:
Biztos unokahúg?Mert én úgy tudtam,hogy az unokahúg a szülők testvéri kapcsolata és az ő gyerekeik között van.
2014. máj. 10. 16:01
5/13 anonim válasza:
Az unokatestvér. Persze egy fiatalabb lány unokatestvérre is mondhatod, hogy unokahúg. De attól még ezt is így nevezzük.
6/13 A kérdező kommentje:
Vagyis például az én anyukám testvérének a lánya az én unokahúgom.
2014. máj. 10. 16:04
7/13 anonim válasza:
Az unokatestvéred. De ha fiatalabb mondhatod unokahúgnak ha akarod. De attól ez továbbra is nagynéni-unokahúg viszony.
8/13 A kérdező kommentje:
Jó köszönöm,mostmár értem a különbséget.
2014. máj. 10. 16:05
9/13 anonim válasza:
mi? a szülők testvéri kapcsolata: igen, te meg a húgod. az ő gyerekei neked bizony unokaöcs, vagy unokahúg, te neki nagynéni, ha fiú lennél, nagybácsi.
sokan használják unokatestvérre, az nem helyes. unokatestvér akkor is unokatestvér (s nem unokahúg, meg öcs), ha fiatalabb nálad
10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. máj. 10. 16:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!