Ilyen esetben hogy érdemes majd hivatkozni a rokoni kapcsolatra?
Alapszitu: unokatestvéremmel inkább testvéri a viszony, szinte együtt nőttünk fel. A két éves kislánya a keresztlányunk is egyben.
Én pár hét múlva szülök. A két lány egymásnak ugye másodunokatestvére lenne,de a mindennapokban eléggé életidegennek tűnik: "Holnap megyünk és találkozhatsz a másodunokatestvéreddel."...hmmm...
Vagy érdemesebb lenne simán unokatestvérezni őket, ennyi tárgyi tévedés belefér a gyereknevelésbe?
felesleges túlbonyolítani
unokatestvérek és kész
Nekem unokatestvérem olyan, mint a testvérem. De nem hívom testvéremnek :) A nevén szólítom, és ha bemutatom valakinek, akkor elmondom, hogy az unokatesóm.
Az szerintem lényegtelen, hogy hányad unokatesó. Beszélhettek úgy róla, hogy az unokatesód, ha majd nagyobb lesz, akkor úgy is tudni fogja, hogy milyen rokoni kapcsolatok vannak és melyik, mit jelent, amíg kicsi addig meg úgy sem fogja érdekelni ennyire. Csak az, hogy xy-t szereti és szeret vele játszani :)
tök mindegy
de ne vezessétek félre, azért tudjon róla, hogy milyen rokoni fokban állnak..
én is unokatesómnak hívom az édesapám unokatesójára, mert együtt nőttünk fel, így szoktuk meg, de tudom, hogy igazából a nagymamám testvérének a fia, lánya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!