Vikicew kérdése:
Vérfertőzés veszélye fent áll? Összeházasodhatunk?
2014. jan. 15. 18:56
"Gondolj a rokonokra, ők milyen fejet vágnának az esküvőn például"
Ennek van a legkisebb jelentősége.
A rokoni kapcsolat közelsége a baj!
Ennek nem is lett volna szabad kibontakoznia.
Márpedig meggyőződésem, hogy ezt lehet irányítani, hogy ne fejlődjön ki kér rokon között szexuális-érzelmi kapcsolat.
2014. jan. 15. 18:58
23/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Többségben azt olvastam, hogy nincs gond, se jogilag se genetikailag. Természetesen el fogunk menni orvoshoz, mert teljesen azért sosem leszek nyugodt. Szerelmünk már 5 éve tart. 10 éve nem látott rokonságot mentünk meglátogatni, így találkoztam vele először. Mivel sosem ismertem azelőtt, így nem tudtam úgy nézni rá mint rokonra, és ő sem. A család előtt eleinte eltitkoltuk, de mikor megtudták, ők is utána néztek, és megtudták hogy nem törvény ellenes. Anyám anyukájának a testvérének a fia. Ő most 26, én meg 24 vagyok. egy generációval felettem van, mivel édesanyám első unokatestvére. :)
Jogilag semmi akadálya, ezt a családjogi törvény egyértelműen szabályozza. Genetikailag akkor jelenthet gondot, ha ugyan azt a betegséget/rendellenességet hordozzátok mindketten. Ezt meg egy vizsgálattal ki lehet deríteni. Sok boldogságot.
2014. jan. 16. 08:36
25/30 A kérdező kommentje:
Tudnál ebben segíteni? Milyen vizsgálatra gondolsz pontosan, és kihez kellene fordulnunk?
Szerintem minden megyei kórházban van genetikai tanácsadás, hogy pontosan milyen vizsgálatok kellenek, ott tudják megmondani. Érdemes a lakóhelyedhez legközelebb eső megyei kórház szülészet-nőgyógyászat részét felhívnod, vagy a nőgyógyászodnál érdeklődnöd.
2014. jan. 16. 10:54
27/30 A kérdező kommentje:
Elképesztő, hogy mennyi bunkó és korlátolt választ kaptál..
Jogilag tudtommal lehetséges.
Az orvosi oldalát tekintve, régen erre volt a genetikai tanácsadó nevű intézmény, ma is érdemes orvost kérdezni, hogy most ez az oldala hogy működik a dolgoknak.
Azt ne hagyd, hogy korlátolt emberek az útjába álljanak a boldogságodnak! Szakembereket keress...
2014. jan. 31. 21:12
Nem lesz népszerű a válaszom, genetikai tanácsadó sem vagyok, viszont genetikai eseteknél elő szokott fordulni, hogy nem az első generációnál, hanem a következőnél jön ki a baj, vagyis nem a gyerekeknél, hanem az unokáknál. Talán erre is érdemes rákérdezni, ha az orvos nem mondja.
2014. febr. 1. 23:54
Az igen, 22%-ot kapott az a válaszom, aminek a lényege az volt, hogy szakemberektől kérdezzen rá azokra, amik aggasztják...
(Miközben olyan véleményeket írnak le egyesek csípőből, amiket a 40 éves szexológiai könyv is elavultnak nevez...)
2014. febr. 3. 11:50
Kapcsolódó kérdések: