Mit tehetnék, ha folyton bántanak itthon, amiért nem találok munkát?
Csak egy OKJ-végzettségem van (pénzügyi asszisztens), és már lassan fél éve keresek állást, szó szerint bármit elvállalnék már a takarítástól kezdve a gyári munkáig, de hiába keresek, sehonnan nem jeleznek vissza (keleti régió).
Itthon folyamatosan cseszegetnek, hogy biztosan nem akarom eléggé, meg ne gondoljam, hogy örökké eltartanak majd, mikor méltóztatok már elkezdeni dolgozni. Így is borzasztóan érzem magam, ez csak rátesz még egy lapáttal...
Amikor már sokadszorra utasítottak el azért, mert túlképzett vagyok, egyszer csak nem vallottam be diplomám egy alkalmi munkám során. Kénytelen voltam eltűrni egyik munkatársam szövegét:
"Tervezek elmenni továbbtanulni. Te nem akarsz?"
Erre én: "nem"
Erre ő: "Hülye akarsz maradni??"
Kénytelen voltam eltűrni az alaptalan lenézést a hülyéktől, hogy mintha én lennék hülye és tanulatlan, plusz le kellett tagadnom diplomám. Ha nem tettem volna, úgy jártam volna, mint sok korábbi esetben, amikor diplomám miatt kerültem hátrányba.
Bár ez se mindig működik - lásd az előző beíró válaszát... hiszen van, amikor a főnök rájön, h van diplomád... :(
"Szinte minden cégnél van pénzügyi osztály, és ott vannak a bankok"
Igen csak oda nem elég egy sima OKJ.
Ha ismerősöd van, még okj-és papír se kell, anyuci pici lánya friss sima gimnáziumi érettségivel egyből egy nagyobb vállalat könyvelési osztályára került könyvelni, betanították, csinálja, utána elkezdte a tanfolyamot, ez becsülendő, de előbb volt állása, mint végzettsége hozzá.
Így bevállalnék egy tanfolyamot, felvesznek, közlik x időn belül legyen y végzettség, mivel mindenütt mást preferálnak, így nehéz kiválasztani, mit érdemes tanulni, minek lesz keletje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!