Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hamisitottak a nevemben egy...

Hamisitottak a nevemben egy meghatalmazast amivel részt vettek a hagyatéki tárgyaláson és egyeszséget kötóttek hogy én lemondok a masik javara valamiről a csaladban. Mit csináljak hova fordulhatok?

Figyelt kérdés
2013. nov. 26. 00:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
46%
ezen már volt vita
2013. nov. 26. 07:03
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Hagyatéki tárgyaláson, csak közjegyző által hitelesített meghatalmazással lehet megjelenni!!!!!!!!!!!!

Póthagyatéki eljárás indítását kérheted annál a közjegyzőnél, ahol eleve kihagytak a hagyaték átadásából.

Szóval menj be oda és szóljál, hogy van jogalapod, bizonyítsd, hogy ki volt neked az elhunyt. Ha kidobnak, akkor menj tegyél feljelentést a rendőrségen.

Mindezt bízhatod ügyvédre is, de az drága és értelmetlen, neked mint magyar állampolgárnak vannak jogaid.

Egyébként mi ez egy összeesküvés ellened?

Ezek szerint benne volt a hagyatéki eljárást levezénylő közjegyző, egy másik közjegyző és a rokonaid?

Az egészet nem értem, ez mégis hol történt, melyik országrészben?

2013. nov. 26. 07:21
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, most látom, hogy az anyád vette át a hagyatékot.

Hát ilyen nincs, hogy az anyád lemond a nevedben vmiről, ha kiskorú voltál a hagyaték átadásakor, akkor a gyámhivatal bevonásával emelkedik jogerőre eleve a hagyatékátadó végzés.

Ha nagykorú voltál, akkor mindegy, hogy az anyád járt el, neki is kellett volna vinni a közjegyző által hitelesített meghatalmazást.

Az egész hagyatékátadó végzés érvénytelen!!!

2013. nov. 26. 07:24
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Már volt ez a kérdés kiírva. Lejárt lemez. Ha hetente megkérdezed, akkor is csak az ügyvédet tudjuk javasolni..
2013. nov. 26. 07:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

De ugyan írd már le, hogy hány éves voltál mikor ez történt?

Ki és hogyan hamisította a meghatalmazást? Te honnan tudod ezt? Nem értem az egészet!

2013. nov. 26. 08:16
 16/18 anonim ***** válasza:
63%

Kamu kérdés, vagy a kérdező súlyos paranoid zavarokkal küzd (az összeesküvés-elmélet erre utal). Különben már az első érdembeli válaszra jól reagált volna. Egy épeszű, cselekvőképes embert nem lehet kiforgtani az örökségéből ilyen módon, csak ha akarja - akkor viszont nem kell panaszkodni.

Rendőrség, feljelentés és majd megy szépen a processz a maga útján. Vagy ha ehhez nincs bátorság, akkor nem kell itt folyton nyavalyogni.

2013. nov. 26. 08:29
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne a rokonnal ordibálj, hanem menj a rendőrségre feljelentést tenni.Közben egy ügyvédtől is kérhetsz tanácsot.Kicsit elcseszted azzal, hogy először nyakon csípted a hamisitó rokont.Ilyenkor jobb nem szólni előre, mert esetleg fel tud valahogy készülni.Jobb, ha az ilyet gyanútlanul éri tetten a hatóság!
2013. nov. 26. 10:08
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem is a rendőrségre kell menni először, feljelentést tenni. ha bebizonyosodott az okirat hamisítás, akkor polgári peres úton lehet visszaperelni ami járt volna. De én is elképzelhetetlennek tartom, hogy ilyen megtörténhet.
2013. nov. 27. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!