Párom sógora egy agresszív ember, ha iszik folyton terorizálja a családját. Tegnap a párom megfenyegette, ha mégegyszer bántani meri őket akkor megöli. Azt tudni kell, hogy a párom feltételesen van szabadlábon. Ha feljelenti a sógora akkor börtönbe fogják a páromat zárni?
Hát egy emberöléssel való fenyegetésért akár le is csukhatják akkor. Én a párod helyében erősen meghúznám magam, és normálisan próbálnék viselkedni.
De gondolom azért a sógornak is lesz annyi esze, hogy magát ne akarja bemószerolni ennyi miatt.
2013. nov. 25. 08:50
2/12 A kérdező kommentje:
De máshogy nem lehet leállítani, senki nem hallotta a fenyegetést, remélem így senki nem fog hinni a sógornak, ha mégis elmenne a rendőrségre.
2013. nov. 25. 08:58
3/12 anonim válasza:
Egyszer apámat feljelentettuk mert életveszélyessen megfenyegetett minket.Hát lese tojtak.Szóval erről ennyit
2013. nov. 25. 09:21
4/12 anonim válasza:
Simán feljelentheti őt a sógor, főleg, ha rosszindulatú.
Ha így folytatja a párod, akkor borítékolható, hogy újra és újra börtönben fog kikötni.
A férjem is volt bent 3 évet, mikor kiengedték esze ágában se volt akárcsak megkockáztatni sem, hogy újból elszakítsák tőlünk.
Jó lenne elgondolkoznia a párodnak is, hogy mi a fontos az életében.
2013. nov. 25. 10:02
5/12 anonim válasza:
Ha ketten hallották a fenyegetést, akkor nem tudom, hogy milyen alapon döntenének a rendőrségen/bíróságon egyik vagy a másik javára. Az egyik ezt mondja, a másik azt. Ennyi azért kevés ahhoz, hogy valakit lecsukjanak. Szerintem.
2013. nov. 25. 10:12
6/12 anonim válasza:
#4/5. Erre szokták azt mondani, hogy a harag rossz tanácsadó.
2013. nov. 25. 10:54
7/12 anonim válasza:
Ha csak ketten voltak jelen (a sógorod és a párod) amikor a fenyegetés történt, akkor hiába jelenti fel a sógorod, nem volt tanú, így nem tudja senki alátámasztani, hogy igazat mondana. Ugyanígy van ez a jó hírnév megsértésével is, ameddig négyszemközt sértegetik egymást a felek, vagy az egyik olyat gondol a másikról ami nem valós, és ezt elmondja neki, addig nem lehet vele semmit tenni. De ha már 4-5 ember is jelen van, amikor a sértegetés történik, akkor már lehet vele mit kezdeni, akár perelni.
2013. nov. 25. 11:12
8/12 anonim válasza:
Igen lecsukhatják. Pláne hogy visszaeső!
2013. nov. 25. 12:13
9/12 anonim válasza:
A kérdező nem írta, hogy visszaeső a párja.
2013. nov. 25. 12:31
10/12 anonim válasza:
Nézd Kérdező, persze, lecsukhatják a férjed - ha a kijelentés közben lóbált egy baltát is, és végignézték vagy huszan...
Más körülmények között ebből igen nehéz egy épeszű büntetőeljárást kreálni, mert az egyik azt állítja, hogy "azt mondta, megöl" a másik meg azt, hogy "biztos rosszul hallotta, én ilyent nem mondtam"... és itt a pont a dologban. Na ezért van az, hogy az országban kb naponta elhangzik ezerszer ez a fenyegetés, hogy "megöllek", és lesz évente tán 2-3 ilyen ügy, per...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!