Apámtól egy forintot nem kapok.16 évesen igényelhetem, hogy a családi pótlék engem illessen?
Figyelt kérdés
Semmire nem ad nekem pénzt. Lyukas cipőben járok és már nagyon elegem van. Lehet kérvényezni, hogy engem illessen és kézbe kapjam?2013. nov. 20. 15:34
2/11 anonim válasza:
nem lehet mivel 1,kiskorú vagy. 2,ő az aki ellát ezért neki kell a pénzt megkapnia.
3/11 anonim válasza:
Jelentsd fel a rendőrségen, hogy másra cseszi el a pénzt!
4/11 anonim válasza:
Nem kérheted még elvileg, csak akkor, ha 18 elmúltál. Viszont mivel még kiskorú, illetve fiatalkorú vagy, ezért ha a gyámhatóságnak bejelented, hogy nem költi rád azt a pénzt, lyukas cipőben jársz, stb., akkor lehet, hogy tudnak segíteni az ügyben.
5/11 anonim válasza:
nem, sajnos nem.
viszont ha betöltötted a 16-ot, vállalhatsz diákmunkát
6/11 anonim válasza:
Nézd kérdező, szerinted a rezsidet, a kajádat, az egyéb kiadásaidat ki fizeti és miből?
7/11 anonim válasza:
6 Ez nem mentség az ilyen szintű nemtörődömségre. Az ilyen apa inkább húzzon óvszert, vagy fogadjon cölibátust szerintem.
8/11 anonim válasza:
7-es Olyan élethelyzetet el sem tudsz képzelni, hogy az apa (mai világban nem nehéz) elvesztette az állását, vagy, minimálbéres állást talált csak és abból + a családi pótlékból próbálja a lakás rezsiét és a kaját előteremteni, ne adj isten gyógyszer ktg-et ?
Csak abban az esetben van igazad, ha az apa részeges, nemtörődöm, nem keres munkát. De nem mindenki ilyen.
9/11 anonim válasza:
7-es az én lányom is járt lyukas cipőben.Nem azért mert nem tudtam neki venni másikat,hanem azért mert közölte,hogy Ő csak márkás cipőt hajlandó felvenni,na most azt viszont nem tudtam neki megvenni,maradt a régi,amíg nem volt hajlandó kínais cipőt is hordani.Szóval kitudja,a kérdező miért jár lyukas cipőben.
10/11 anonim válasza:
Sajnos csak akkor kaphatod saját jogon a családit, ha nem vagy egy háztartásban a szülővel és amíg nem leszel nagykorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!