Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Apámtól egy forintot nem...

Apámtól egy forintot nem kapok.16 évesen igényelhetem, hogy a családi pótlék engem illessen?

Figyelt kérdés
Semmire nem ad nekem pénzt. Lyukas cipőben járok és már nagyon elegem van. Lehet kérvényezni, hogy engem illessen és kézbe kapjam?
2013. nov. 20. 15:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
nem.
2013. nov. 20. 15:37
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
nem lehet mivel 1,kiskorú vagy. 2,ő az aki ellát ezért neki kell a pénzt megkapnia.
2013. nov. 20. 15:39
 3/11 anonim ***** válasza:
40%
Jelentsd fel a rendőrségen, hogy másra cseszi el a pénzt!
2013. nov. 20. 16:01
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
Nem kérheted még elvileg, csak akkor, ha 18 elmúltál. Viszont mivel még kiskorú, illetve fiatalkorú vagy, ezért ha a gyámhatóságnak bejelented, hogy nem költi rád azt a pénzt, lyukas cipőben jársz, stb., akkor lehet, hogy tudnak segíteni az ügyben.
2013. nov. 20. 16:05
 5/11 anonim ***** válasza:
73%

nem, sajnos nem.

viszont ha betöltötted a 16-ot, vállalhatsz diákmunkát

2013. nov. 20. 16:05
 6/11 anonim ***** válasza:
57%
Nézd kérdező, szerinted a rezsidet, a kajádat, az egyéb kiadásaidat ki fizeti és miből?
2013. nov. 20. 16:06
 7/11 anonim ***** válasza:
81%
6 Ez nem mentség az ilyen szintű nemtörődömségre. Az ilyen apa inkább húzzon óvszert, vagy fogadjon cölibátust szerintem.
2013. nov. 20. 16:08
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

7-es Olyan élethelyzetet el sem tudsz képzelni, hogy az apa (mai világban nem nehéz) elvesztette az állását, vagy, minimálbéres állást talált csak és abból + a családi pótlékból próbálja a lakás rezsiét és a kaját előteremteni, ne adj isten gyógyszer ktg-et ?

Csak abban az esetben van igazad, ha az apa részeges, nemtörődöm, nem keres munkát. De nem mindenki ilyen.

2013. nov. 20. 16:30
 9/11 anonim ***** válasza:
57%
7-es az én lányom is járt lyukas cipőben.Nem azért mert nem tudtam neki venni másikat,hanem azért mert közölte,hogy Ő csak márkás cipőt hajlandó felvenni,na most azt viszont nem tudtam neki megvenni,maradt a régi,amíg nem volt hajlandó kínais cipőt is hordani.Szóval kitudja,a kérdező miért jár lyukas cipőben.
2013. nov. 20. 16:50
 10/11 anonim ***** válasza:
Sajnos csak akkor kaphatod saját jogon a családit, ha nem vagy egy háztartásban a szülővel és amíg nem leszel nagykorú.
2013. nov. 20. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!