Apumnak az unokatestvérének a lánya az nekem kicsodám? Milyen szintű rokoni kapcsolat van köztünk?
Szerintem ne tedd!
Ez tök egyszerű: Apukád unokatesójának a lánya !!! Nincs erre rövid rokoni meghatározás. (ma még!)
Vannak cifrább távoli rokoni kapcsolatok is, azt sem tudjuk rövidíteni, csak így körülírni.
Hogy milyen szintű a rokoni kapcsolat? Nem tartozik a vérszerinti kapcsolathoz, pl. házasodni lehet vele.
Bocsánat, én is a magam gondolatát írtam tegnap, de mivel foglalkoztatott a téma utána néztem és tévedtem.!!!
Tehát vérszerintinek számít, oldalágon másodunokatestvér.
Utána néztem a házasság lehetőségének is, s ha jól értem polgárilag nincs akadály ám pl. katolikus CIC (Törvénykönyv) szerint a közös őstől negyedik nemzésig tiltják ill akadályt jelent. Ha jól számolom ilyenkor a közös a dédszülő, innét a két ágon összesen 6 nemzés történt, tehát valószínű lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!