Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A fiam és Jelenlegi párom nem...

A fiam és Jelenlegi párom nem jönnek ki. Hogyan lehet ezt a helyzetet normálisan kezelni?

Figyelt kérdés
A fiam 21 éves.Nem rossza gyerek csak lusta,iszonyatosan rendetlen,nem törődöm.Én a párommal jol megvagyunk szeretjük egymást és a 5 éves fiunkat is.nem is lennének problémák ha ők ketten kijönnének egymással.A fiam után rendszeresen takarítani kell fürdőt mert szét áztatja,maga után fel nem töröl,cipővel jön megy a laskásban,ha elmegy még a fürdőbe is azzal megy be,a tiszta szőnyegre.és még sorolhatnám.probálom magyarázni neki,de valahogy még sem úgy csinálja.A párom meg nekem szól,hogy miért nem lehet megmagyarázni egy 21 évesnek hogy nem járkálunk a kinti cipőbe a lakába,és nem hagyjuk kint a kenyeret,stb.igaza van,de ugyanakkor meg két tűz között vagyok,én szeretem mindkettőt.A volt férjemmel sem beszél a fiam,mert ő is elmondta a hibáit,hogy min kéne már változtatni stb. ugy érzem rá fog menni a házasságom.
2013. szept. 7. 13:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Pedig 21 évesen már kinőhette vna a lázadó időszakát...

Hogy egy gyerek a kevésbé tiszta/rendezett családi körülményeket fel tudja dolgozni, ahhoz nagy megértő/beleérző képessége, és intelligenciája kellene legyen, de amikor a válás megtörténik, akkoriban ez még vszeg nincs meg benne, mert túl fiatal, és utólag is olyan lesz, mint egy elvakart seb, ami nemhogy begyógyulna, hanem inkább elmérgesedik.

Vszeg ezt a problémát még maga sem látja, és így esélye sincs kilábalni belőle, és a ti életeteket is megnehezítve hárítja vissza rátok a belső kiegyensúlyozatlanságát, talán ezzel nyerve egy kis elégtételt.

Egy hosszabb, komolyabb beszélgetés (neadjisten terápia) tudná csak feloldani ezt köztetek, ha mindenki akarná, de mivel ez nem fog megtörténni, így marad a kivárás a gyerek teljes "fészekelhagyásáig" - feltéve, hogy addig ki nem robban a balhé.

2013. szept. 7. 15:40
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem akarom védeni a fiad ne legyen félreértés, hiszen 21évesen igenis tartson rendet, legyen figyelmes, és jólnevelt! De az ő szemszögéből ha enyém lenne a ház fele és nembírnám az anyám paliját aki nekem SENKIM, akkor közölném vele hogy örüljön hogy megtűröm a házamban...
2013. szept. 7. 16:52
 13/19 anonim ***** válasza:
ez az "örüljön, hogy megtűröm a házamban" egy elég bunkó beszólás lenne szerintem, mivel ha tetszik, ha nem, ő a nevelőapja, aki hét éve vele van, eltartja, foglakozik vele...Ráadásul az apja íratta rá a fél házat, nem ő dolgozott meg érte, szóval nem kellene ilyen magas lóról ugatni szerintem... Szerintem ki fogja nőni, egyszerűen csak később kamaszodik, mint az átlag. Az én 21 éves lányom szinte ugyanez, de nála már vannak "tiszta" pillanatok.. :) nyugi, szerintem nem lesz vele semmi baj később.
2013. szept. 7. 17:30
 14/19 A kérdező kommentje:
Az útólsóval egyet értek.elég merész beszólás lenne főleg hogy azóta a volt páron a saját pénzéből amit örökölt felújította a lakást,ami a fiamé is,úgy hogy a mostani férjem nevén nincs semmi.szóval inkább köszönet járna neki ezért.és ő nem egy megtűrt személy,jóravaló,rendes ember aki normális dolgokat kér csak,mert nem extra dolog amiket kérünk tőle,fiam csak sajnos rombolt a lakáson,hisz miatta ázik szanaszét a fürdő,és még sorolhatnám.
2013. szept. 7. 17:56
 15/19 A kérdező kommentje:
kedves utolsó.igen neki is van amikor nagyon együttműködő.én egy lányba bízom aki talán kicsit lecsitítja.csak lehet addigra rá megy a mostani házasságom.Nem vagyok veszekedős,és a párom sem az.7 év alatt most szakadt el csak nála a cérna,rendes ember,nem vele van a gond,velem,aki nem tud a fia elé állni és fülön húzni hogy márpedig azonnal leveszed a cipőd,márpedig azonnal mész vissza rendet rakni.én kérek,világéletembe ilyen voltam,sosem kiabáltam,ritkán akadok ki.
2013. szept. 7. 17:59
 16/19 anonim ***** válasza:
én vagyok az utolsó, akinek válaszoltál:) az a baj, hogy már hiába húzod a fülét, 21 éves... már csak bízhatsz benne, hogy amit évekig neveltél bele, az előbb-utóbb felülkerekedik a kamasz hülyeségeken... ha jó anyja voltál, szerintem nincs mitől tartanod. A párodnak meg el kéne mondanod, hogy ez sajnos ezzel jár, ezen minden fiatal túlesik, majd a ti gyereketek is. Legyen türelmes, kár lenne, ha ezért menne tönkre egy egyébként jól működő kapcsolat. próbáld a fiadnak is elmagyarázni, hogy a hülyeségei miatt igen csak nagy árat fizethetsz, kérd meg, hogy próbáljon alkalmazkodni ő is, hiszen felnőtt ember, ti is alkalmazkodtok hozzá. És nyilván te sem tennéd tönkre az ő kapcsolatát. Felnőtt ember, de ha semmiképp sem tudtok hatni rá, és tényleg úgy érzed, hogy a kapcsolatod forog kockán, akkor szerintem lépj. Én biztosan nem várnám ölbe tett kézzel a végkifejletet. Mondd meg a fiadnak, hogy akkor adjátok el a házat és éljetek külön. Lehet, hogy ettől észbe kap, az ugyanis neki sem lenne jó.
2013. szept. 7. 18:31
 17/19 anonim ***** válasza:
még valami: fontos, hogy legyél határozott, érezze, hogy nem kisbaba már és igenis nem fogod feláldozni a hülyeségei miatt a házasságod. lehet, hogy ez hatna rá.
2013. szept. 7. 18:33
 18/19 anonim ***** válasza:

Kérdező 21 éves felnött fiad van te meg úgy beszélsz róla mint egy kamaszról.

Ha nem akarod kirakni amit én már megtetem volna akár ővé a lakás akárnem hát nyisd ki a szád és kökeményen üvöltsd le a fejét, gondolj bele pár éve ebbe a korba sorkatona lett volna.

Ugyanugy mint egy kiképző tiszt te és a párod is rakja helyre mert most elszált magától az agya.

2013. szept. 7. 20:11
 19/19 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó.hát ordibálni nem tudok,max kiengedem a hangom.de iga,tennem kell valamit.
2013. szept. 7. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!