Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ezt hogy lehet jól ,konfliktus...

Ezt hogy lehet jól ,konfliktusmentesen kezelni?

Figyelt kérdés

A férjemmel van egy közös kislányunk.

Az elöző kapcsolatomból van két kisfiam.

A férjem családja (szerintem muszájból)karácsony,szülinapra névnapra szokott ajándékot venni a kislányomnak.

A két kisfiam sosem kapott tőlük semmit,nem vagyunk rászorulva csak fáj.

Korábban meghivtam őket pl a szülinapjukra,sosem jöttek el.

Most megfogalmazodott bennem,hogy megkérem őket hogy a kislányomnak se ajándékozzanak semmit,mert az nem fair a fiaimmal szemben.

Vagy nem jól látom?

2023. okt. 15. 20:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%
A férjed családja eléggé bunkó már bocsánat, és szívtelenek.Miért nem beszéled meg ezt a férjeddel meg az anyósékkal?
2023. okt. 15. 22:07
 12/16 anonim ***** válasza:
57%
Próbálj meg velük beszélni. De inkább a gyerekek érdekét nézd,és ne az anyai fájdalmat. Mondd el,hogy szeretnéd,ha jó testvérek lennének,mert nálatok apuka,anyuka egyformán szereti őket. Ha nem is olyan értékben,de legalább egy kis aprósággal őket is lepjék meg néha. Te is hoztál áldozatot,hisz szültél nekik egy unokát.
2023. okt. 15. 23:06
 13/16 anonim ***** válasza:
72%

Most erre mit lehet amúgy mondani?

Nem fogod tudni megoldani ezt a dolgot, pláne nem konfliktusmentesen, ez a mozaikcsaláddal jár.

Most hiába írja le itt X ember, hogy ő biztos nem csinálna ilyet, ha a férjed családja meg nem tartja unokának a gyerekeidet. Én biztos adnék ugyanúgy ajándékot a másik kettönek is, de nem tudnám úgy unokának tartani, mint az igazit.

Másrészt, nem értem, miért megint neked kell rendezkedned, miért nem a férjed beszél az anyjával, miért nem ő kéri meg erre? Vagy a férjednek ez így rendben van? Mert ha igen, akkor el kell fogadnod, hisz ő is szülöke a lányotoknak, ő is dönthet a nevelése felől, ha ő nem akarja elutasítani az ajándékokat, akkor ez van, neki is van beleszólása ebbe.

2023. okt. 16. 06:43
 14/16 anonim ***** válasza:
77%

Ez nálunk is probléma volt, hogy anyós nem akart venni ajándékot a menye fiának. Aki persze kapott a saját! mamájától. Tőlünk kapott, mert együtt szokott játszani a gyerekekkel, de csak karácsonyra.

A két fiadnak duplán járna ajándék, a lánynak meg nem? Vagy ő is kap a másik családtól is?

2023. okt. 16. 07:17
 15/16 anonim ***** válasza:
49%

14es van ahol az ex családja nem foglalkozik a gyerekkel, nem ad neki, illetve olyan is ahol még az új gyereknek is vesznek valamit.

Nem tudhatjuk, hogy itt milyen eset van. Plusz ha láthatáson ott van akkor feltehetőleg a többi gyerek nincs ott és nem nézi végig hogy csak ő kap.

De igaz, ha nagyobb a gyerek megérti, hogy igen, te nem kapsz viszont X mamától meg igen

2023. okt. 16. 08:33
 16/16 anonim ***** válasza:
87%

A 2 fiú apa felőli része mennyire normális?

Tartják az ünnepeket, van ajándék? Mert ha igen akkor meg a kislányod erezheti rossszul magát, hogy ő onnan nem kap.

Én nem érzem ezt jogosnak, a mozaikcsalád ilyen, a gyerekeknek jobb ha megtanulják hogy nem minden rokon közös. Plusz gondolom a volt férjednek se pattogsz, hogy vegyen ajándékot az új gyereknek, anyósod ugyanez ennyi erővel...

2023. okt. 16. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!