Ezt hogy lehet jól ,konfliktusmentesen kezelni?
A férjemmel van egy közös kislányunk.
Az elöző kapcsolatomból van két kisfiam.
A férjem családja (szerintem muszájból)karácsony,szülinapra névnapra szokott ajándékot venni a kislányomnak.
A két kisfiam sosem kapott tőlük semmit,nem vagyunk rászorulva csak fáj.
Korábban meghivtam őket pl a szülinapjukra,sosem jöttek el.
Most megfogalmazodott bennem,hogy megkérem őket hogy a kislányomnak se ajándékozzanak semmit,mert az nem fair a fiaimmal szemben.
Vagy nem jól látom?
Most erre mit lehet amúgy mondani?
Nem fogod tudni megoldani ezt a dolgot, pláne nem konfliktusmentesen, ez a mozaikcsaláddal jár.
Most hiába írja le itt X ember, hogy ő biztos nem csinálna ilyet, ha a férjed családja meg nem tartja unokának a gyerekeidet. Én biztos adnék ugyanúgy ajándékot a másik kettönek is, de nem tudnám úgy unokának tartani, mint az igazit.
Másrészt, nem értem, miért megint neked kell rendezkedned, miért nem a férjed beszél az anyjával, miért nem ő kéri meg erre? Vagy a férjednek ez így rendben van? Mert ha igen, akkor el kell fogadnod, hisz ő is szülöke a lányotoknak, ő is dönthet a nevelése felől, ha ő nem akarja elutasítani az ajándékokat, akkor ez van, neki is van beleszólása ebbe.
Ez nálunk is probléma volt, hogy anyós nem akart venni ajándékot a menye fiának. Aki persze kapott a saját! mamájától. Tőlünk kapott, mert együtt szokott játszani a gyerekekkel, de csak karácsonyra.
A két fiadnak duplán járna ajándék, a lánynak meg nem? Vagy ő is kap a másik családtól is?
14es van ahol az ex családja nem foglalkozik a gyerekkel, nem ad neki, illetve olyan is ahol még az új gyereknek is vesznek valamit.
Nem tudhatjuk, hogy itt milyen eset van. Plusz ha láthatáson ott van akkor feltehetőleg a többi gyerek nincs ott és nem nézi végig hogy csak ő kap.
De igaz, ha nagyobb a gyerek megérti, hogy igen, te nem kapsz viszont X mamától meg igen
A 2 fiú apa felőli része mennyire normális?
Tartják az ünnepeket, van ajándék? Mert ha igen akkor meg a kislányod erezheti rossszul magát, hogy ő onnan nem kap.
Én nem érzem ezt jogosnak, a mozaikcsalád ilyen, a gyerekeknek jobb ha megtanulják hogy nem minden rokon közös. Plusz gondolom a volt férjednek se pattogsz, hogy vegyen ajándékot az új gyereknek, anyósod ugyanez ennyi erővel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!