Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szakítsuk meg a kapcsolatot?

Szakítsuk meg a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Unokatestvérem 35 éves nő (én is), van egy 10 éves fia. Apa nincs a képben, mert "válófélben" volt, amikor összejöttek, de aztán már a terhesség alatt lelépett az unokatesómtól a pasi. Amúgy együtt laknak a nagyszülőkkel egy kétszobás panelban. Az anyukáink testvérek amúgy.

Születésünk óta viszonylag szoros a kapcsolat köztünk, a két nővér (anyukáink) között is, nem napi szintű, de kisebb nagyobb ünnepeken, azon kívül is látogattuk egymást mindig.

Nekem egy 6 éves fiam van. Mostanában azt vettem észre, hogy unokatesóm fia mindig sértődött, amikor ott vagyunk, nehezen lehet bevonni a játékba, beszélgetésbe.

Pár hete is mentünk hétvégén a nagynéném névnapja alkalmából. Akkor már odáig fajult a dolog, hogy felment a gyerek a ruhásszekrény tetejére és ott ült karba tett kézzel sértődötten. Ott voltunk vagy másfél órát, aztán elköszöntünk, eljöttünk. (az anyja közben időnként mondogatta neki, hogy jöjjön le)

Hétvégén megint névnapra mentünk (nagybátyám névnapjára). A gyerek megint a szekrényes előadást játszotta.

Végre kinyögte unokatesóm, hogy szerinte az a gyerek baja, hogy amikor mi ott vagyunk, ki kell kapcsolnia a számítógépes játékot.

Mondtam, hogy kapcsolja be, ha gondolja, nézzük, tényleg az-e a baja. És tényleg, onnantól madarat lehetett fogatni a gyerekkel, persze az én kisfiam is odaült, nézte, hogy mit játszik.

Most akkor ne járjunk hozzájuk? Vagy ez lesz a program mindig? Mi legyen?

#PC játék #rokon gyerek
2023. szept. 29. 12:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
46%

"Épp akkor volt divatos" :D

Szóval rohadjon egy gyerek egesz nap a gep elott vmi lovoldozos agyhalott jatek miatt, amiben csak elhulyul az ember, ahelyett, hogy vmi ertelmeset csinalna a szabad levegon, es vele egykoruakkal közösségben lenne, csak azert mert ma ez divatta valt. Nem valt divatta, csak annal a csaladnal szokasos, akik leszarjak a gyereket, addig sem kell vele foglalkozni. Gondolom mig kisebb volt a tv elott rohadt.

2023. szept. 29. 16:07
 12/19 anonim ***** válasza:
49%
Okvetlen szakítsatok meg minden kapcsolatot, jajjj. Nehogy a démoni konzol/pc játék miatt a gyereked is megfertőzzék. Imádkozzunk Jézus Krisztushoz, hogy legközelebb a trubadúrládát is kikapcsolva hagyják a ti kedvetekért, ahogy az előző kérdésben is picsogva követelted volna tőlük. Hát az én háztartásomból biztos permanens takarodnátok a new age felfogásotokkal együtt.
2023. szept. 29. 16:55
 13/19 anonim ***** válasza:
23%
10+11 mi az hogy elhülyül?a reflexeket pl fejleszti.szóval azt csinálja amihez kedve van,pont mint ti egykor.
2023. szept. 29. 17:12
 14/19 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem hülyeség csak azért megszakítani velük a kapcsolatot mert nem tudja megnevelni a gyerekét. Max ritkábban menj, hátha kinövi a gyerek, hogy ennyire elviselhetetlen.

Ha hozzátok mennek látogatóba hogy viselkedik?

2023. szept. 29. 18:02
 15/19 anonim ***** válasza:
52%

A számítógépes játékok, főleg ha függővé válik az illető, sokkal károsabbak, mint a régi, hagyományos gyerekjátékok. Ugyanolyan függő ciklusba kerül az agy, mint alkohol vagy drog esetén. Pl. ismertem olyan embert, aki félbehagyta az egyetemet a szülei tudta nélkül (akik finanszírozták a költségeit), és egész nap az elsötétített szobában online játékozott, mint egy zombi. Olyat viszont nem ismertem, aki otthagyta volna az egyetemet, mert nem tudott lejönni az építőkockázásról. Úgyhogy nem ugyanolyan, mint a régi játékok.

Meg rontja a szemet, rontja a testtartást, kevesebbet mozognak a gyerekek, elhíznak, csökken a kommunikációs képességük. Meg az ember azt hinné, hogy legalább megtanulják kezelni a számítógépet, de még azt sem. Ha pl. kicsúszik az egér csatlakozója, inkább ajvékolva mennek körbe, hogy valaki segítsen, minthogy rájönnének, miért nem működik az egér.

A kérdés szerintem amúgy nem igazi.

2023. szept. 29. 20:39
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell tlejesen megszakítani.
2023. szept. 30. 02:52
 17/19 A kérdező kommentje:

12-es: nem is akartam reagálni, de leírom, akár hiszed akár nem, a korábbi kérdést nem én írtam ki, eddig csak kertészkedés témakörben tettem fel kérdést az oldalon

15-ös: Persze, totál lehetetlen szitut írtam le. Ez nem is lehet igazi, ez a kérdés. Úristen...

2023. szept. 30. 09:51
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Csak mert nem gépezhet? Reggeltől estig ha már arra nevelték...Én azt hittem hogy valami drámaibb a téma hogy pl a 10éves gyerek irigy a te 6évesdre mert többet foglalkoznak vele vagy valami...Azért megszakítani egy kapcsolatot mert a gyereke nem tud játszani addig amíg ott vagytok...
2023. okt. 1. 19:33
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy 10éves gyerek kiskamasz, minden baja van.

Az enyém ekkora, most pont ilyen. Egész nap duzzog. Ha fel kell porszívozni,vagy rendet rakni, előtte előadja a hattyú halálát 30percben.

Pedig nálunk voltak és vannak is szabályok.

Ha kamaszodik rosszabb lesz 😄

Azt meg hagyjuk már, hogy mi milyenek voltunk 10evesen. Változik a világ és mi is, pont. Akkor Nintendo volt, most XBox.

A szülőn múlik, hogy ezt az időszakot hogyan íveli át.

Ha jó a kapcsolat, emiatt kár lenne összevesznetek.

2023. nov. 2. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!