Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A rokonság általában addig...

A rokonság általában addig tart össze, amíg élnek az öregek?

Figyelt kérdés
Én megfigyeltem ezt a sajátomban, mert nekem elég nagy rokonságom van és tartottuk is a kapcsolatot. Nagymamámék 7-en voltak testvérek, mindenkinek lett később családja és ők keresték is gyakran egymás társaságát, sokszor voltak ilyen közös események vagy teljesen alapnak számított, hogy ha egy idegen városban van utad, akkor a rokonoknál szállj meg. Miután az öregek meghaltak a találkozások száma radikálisan visszaesett, most már csak nagy eseményeken, mint temetés vagy max esküvő van bármi, persze Facebook-on írnak egymás szülinapjára köszöntőt, de az gyakorlatilag semmi érdemi kapcsolat. Anyum azt mondta ez mindenhol így megy, a testvérek összetartanak, de az unokatestvérek már nem, sok helyen meg a vagyon és az öröklés miatt vesznek össze a rokonok.

2023. aug. 30. 12:35
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Ez erősen egyénfüggő. Testvérem napi szinten beszél a rokonokkal, rendszeresen tartja velük a kapcsolatot. Még a távolabbiakkal is rendszeresen találkozik.

Én meg egyikkel sem beszélek. Ők sem keresnek, én főleg nem keresem őket. Pedig több rokonom is itt lakik konkrétan egy köpésre tőlem, néha látom is őket az utcán jönni-menni.

2023. aug. 30. 21:27
 22/35 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom mi a fenének de sajnos úgy van. Míg mama élt addig anyu testvérei még (anyu mindkettővel nagyob jóba volt) úgy ahogy ritkán megtűrték egymást de miotameghwlt mama azóta évekig nem találkoztak. Keresztapu el se ment a testvére lányának az esküvőjére.
2023. aug. 30. 22:31
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is úgy volt hogy amíg mama élt addig láttam unokatesóimat. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy bár mamához jártunk ünnepekkor , meg oda jöttek a tavolabbi unokatesóim igazi összetartás nem volt mama gyerekei ( apámék) közt. Azon az ágon nem volt divat a szülinapozás sem, meg úgy altalabab nem vettek részt egymás életében, szerintrm éveket kibírnak most is rgymás nélkül. Így értelemszerűen ha a szüleink nem igényelték a kapcsolatot mi sem tudtuk tartani. Senki nem vállalta hogy pl ünnepkor összehívja a család ezen részét, így persze hogy nem láttuk egymást.
2023. aug. 31. 03:41
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
20 válaszolo egy amúgy jobban levö családtagok akik beszélö viszonyban voltak de az örökség mindent meg tud változtatni.
2023. aug. 31. 06:52
 25/35 anonim ***** válasza:
68%

10-es, HÁLISTEN végre megtanulják az emberek, hogy önös érdekek is léteznek ezen a világon, amik fontos dolgok. Fontosabb, mint xy rokon dolga, akinek úgyis csak addig kellesz, míg adsz valamit (segítség, pénz, idő a hülye panaszáradat meghallgatására), de amint neked kellene segítség már hirtelen "nem ér rá".

Én pl alig tartom valakivel a kapcsolatot a rokonságból, mert tök felesleges, és igen, sokkal fontosabb, hogy jól érezzem magam az életemben, minthogy a másik mit gondol vagy másnak ugráljak.

2023. aug. 31. 08:32
 26/35 Senior Séf ***** válasza:
100%

Főleg a múltban volt így. 50 éve még éltek a nagyszüleim, minden évben neveltek két hízót, amit aztán közös erővel feldolgoztunk. (Mondjuk, az egyiket szerintem helyben meg is ettük, mert a hét testvér, meg az isten tudja, hány unoka révén több mint harmincan gyűltünk össze.) Húsvét, karácsony se telhetett el úgy, hogy egyik nap ne röffentünk volna össze.

Amióta az öregek meghaltak, bazki, az unokatesóim simán elmehetnek mellettem az utcán, egyiket sem ismerem meg.

2023. szept. 1. 16:41
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Nálam apai ágon a nagynéném tartja össze a családot-3 lány,mindegyiktől 2-2 unoka, a legidősebb unokák párjai-, meg van is valaki,aki átveheti majd a posztot a nagynénémtől.

Anyai ágon a mutterom meg a nagybátyám is nyomja, de mivel anyámmal a kapcsolat szar, engem már kihagynak a nagy egyesítésekből.

2023. szept. 3. 17:38
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
12-es: ezt zseniálisan tragikomikusan megfogalmaztad.
2023. szept. 3. 17:41
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

A nagycsaládot, a famíliát általában a szülők, nagyszülők tartják össze.

Akkor maradnak együtt a felmenők halála után, ha eze felül is szoros kapcsolatot tartottak egymással a testvérek, unokatestvérek, s a gyerekeik.

2023. szept. 4. 20:47
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
A fiatalabbak inkább barátokat keresnek, akik - elvétve - lehetnek rokonok is. Ez egyre inkább így van, és nem gondolom, hogy olyan nagy tragédia lenne.
2023. okt. 30. 07:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!