A rokonokat is meglátogatjátok, nemcsak a szüleiteket?
Amikor együtt/egymás mellett lakik a nagyszülő az egyik gyerekének a családjával és mentek látogatóba pl. névnapra a szüleitekhez, akkor meglátogatjátok a testvéreteket is? Visztek ajándékot a gyerekeknek, sütit, beszélgettek velük is, minden alkalommal? Névnap, születésnap, anyáknapja, házassági, stb? Gondolom, amikor a tesónak van névnapja, akkor nincs olyan nagy banzájn, ami nem baj.
Mi időnként a nagyiékhoz mentünk, de kb. sose mentünk be a 2 házzal, 1 utcával arrébb lakó rokonokhoz, mert hát ne zavarjuk, sokan vagyunk, 3 gyerek változó életkorral, most minek készüljenek, leesszük az asztalt, stb. Ők nem jönnek, kb. 15 km-re lakunk. Sose értettem, elfogadtam.
Nem megyünk be.
Anyáek közvetlen szomszédjában laknak tesómék.
Ha anyáekhoz megyünk, nem megyünk be random tesómékhoz.
Ha tesómékhoz megyünk, nem megyünk be váratlanul anyáékhoz sem.
Ha mind a 2 helyre megyünk, lebeszéljük elötte mindenkivel. De ilyen ritkán van.
Ajándékot nem szoktunk vinni.
Dehogyis megyek be kéretlenül, és elvárom, hogy csak azért, mert közel élünk, ők se jöjjenek anélkül, hogy szólnának.
Ajándékot meg nem viszek, a szülinapos kap általában utalványt, mert ő dönti el, mit vesz belőle és ennyi.
Ilyen két gyerekkel random beállítok, mert épp anyáménknál jártam dolgot egyszer játszottak el velem, abban a pillanatban hazaküldtem, mert az alapvető illemmel nincs tisztában.
És igen, lehet, hogy otthon vagyok hétvégén, viszont nem kétórás fecsegéssel meg a gyerek szórakoztatásával akarom tölteni a szabadnapom x óráját, főleg, hogy mivel egyedül élek, nincsen pluszban "vendégváró" ez-az.
Ha tudom, hogy jön valaki, mert szól (alap), akkor természetesen úgy készülök, amúgy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!