Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha meghívnak bennünket esküvőr...

Ha meghívnak bennünket esküvőre, az férjre, feleségre, lányra, lány barátjára is vonatkozik?

Figyelt kérdés

Ha teszem azt, eljönnek személyesen és azt mondják, hogy meghívunk titeket az esküvőre, az kire vonatkozik?

Szoktak olyant is, hogy férjet, feleséget hívnak csak, felnőtt gyerekeket már nem?

Hogy lehetne megkérdezni illedelmesen, hogy az egész családra vonatkozik-e.

Mert nem akarok pofátlanul meghívatni senkit.

A plusz egy fő meg gondolom, csak az usaban van.

2023. ápr. 14. 18:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%

Ha nem egyertelmu, ra kell kerdezni! De amugy konkretan nevreszolo meghivokat adtunk ki mi, amikor szerveztuk az eskuvot.

Es en is csak ilyet kaptam eddig, amin rajta volt a ferjem meg az en nevem is, akkor is, ha mondjuk a ferjem ismerosei voltak, nem az enyem.

2023. ápr. 14. 18:22
 2/19 anonim ***** válasza:
65%

Ha együtt éltek, mindenkire vonatkozik. A lány barátjára akkor, ha már több éves komoly kapcsolat. Nem egy két hónapos ismeretség.

Ha már külön él a lány a barátjával, ők biztosan kapnak külön meghívót.

2023. ápr. 14. 18:22
 3/19 anonim ***** válasza:
97%

Ha a "gyerek" még nálatok él, akkor a legtöbb esetben öt is meghívják, a barát csak akkor számít, ha komoly, hosszabb kapcsolat.

De én a helyedben rákérdeznék, mert mindenképpen hülye helyzet van, akkor is, a öket is gondolták és nem jönnek, vagy ha csak titeket várnak és dupla annyian mentek.

2023. ápr. 14. 18:49
 4/19 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom, hogy kinek mi jár a fejében ilyen meghívásnál.

Én világosan fogalmaztam annak idején:

"Szeretettel meghívunk benneteket Jucikám a férjeddel és a gyerekekkel együtt."

Ha meghívottként nem világos előttem, mert vagyunk vagy 8-an a családban, akkor meg rákérdezek:

"Pontosítsunk Bözsike, kik a meghívottak?"

2023. ápr. 14. 18:51
 5/19 anonim ***** válasza:
88%
Itt nincs ilyen hogy illedelmesen kérdezel. Itt rögtön megkell kérdezni hogy kire vonatkozik ha nem elég egyértelmű. Ha olyan viszonyban vagyunk hogy meghív az esküvőjére akkor az a minimum hogy megmerem kérdezni. És ha a gyerekem párjára esetleg nem vonatkozik de régóta együtt vannak akkor azt is meghívatom.
2023. ápr. 14. 19:03
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Felénk úgy szokás, hogy a felnőtt gyereket már külön hívják meg (már amennyiben rá is vonatkozik a meghívás).

De azt nem értem, ha egyszer elmentek meghívni személyesen, mi akadálya volt azonnal megkérdezni, hogy pontosan kiket hívtak? Mert a "lány barátja" azért nem mindenütt a családtag kategória, főleg ha távolabbi rokon a házasulandó.

2023. ápr. 14. 19:36
 7/19 anonim ***** válasza:
86%
Általában a családra vonatkozik. A lány baratjara nem vonatkozik. A lany baratjara nem vonatkozik. Azt külön meg kell kérdezni, hogy jöhet-e.
2023. ápr. 14. 19:37
 8/19 anonim ***** válasza:
84%

Elmentem mindenkihez, sok szeretettel meghívunk titeket (nagybácsi, nagynéni), a Juditékat (a gyerekük) és az ő családját is (párja, gyerekeik).

Ahol nem akartunk mindenkit meghívni, ott szóltunk hogy "kettőtöket", de azt sem tartom pofátlanságnak, ha valaki azt mondja, kettőtöket, mert nem tudunk mindenkit meghívni, kis esküvő lesz. Nyilván én sem hívtam volna meg az említett Juditot, ha csak őt akartam volna meghívni, mert nyilván a férje nélkül nem jött volna.

Hozzátenném, vannak ismerősök, akiknél ebből volt sértődés, mert hogy ők "konkrétan" nem lettek meghívva. A felnőtt "gyerekek" szüleihez ment a meghívó és a kérés, hogy várunk titeket, a fiatalok meg nem jöttek, mert hogy ők külön nem lettek meghívva.

2023. ápr. 14. 20:25
 9/19 anonim ***** válasza:
92%
Ja, meg a lány barátjának a pereputtyára is mindjárt.. mi keresnivalója lenne az esküvőn-már ha nincsenek együtt évek óta a lánnyal? Az esküvő egy családi esemény, nem idegeneknek szól.
2023. ápr. 14. 21:37
 10/19 anonim ***** válasza:
38%
Azért egy komoly kapcsolatban nincs ember szerintem aki szívesen menne esküvőre a párja nélkül. Szóval ez teljesen reális dolog, hogy ha valaki tényleg tartós, komoly kapcsolatban él valakivel, akkor illik a párját is meghívni, és átvitt értelemben nem arra kötelezni, hogy nélküle érezze jól magát.
2023. ápr. 14. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!