Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ki érezte úgy hogy a házastárs...

Ki érezte úgy hogy a házastársa családja folyamatosan mérgezi őt?

Figyelt kérdés

Sajnos nagyon fura helyzetbe kerültem a férjem családjával. Az én családom nagyon elfogadó és soha semmit nem vártak el tőlem. Mindig megértőek voltak, hagyták hogy úgy éljem az életem ahogy nekem jó. Nem volt elvárás a családi program, a segítség semmi. A férjem családja nem ilyen. Úgy érzem hogy egy családi játszmába kerültem amin a meddőségem főleg nem segít.

Elvárásnak érzek sok mindent, ahogy a gyermekvállalást is. Félreértés ne essék mi is nagyon szeretnénk babát, de nem mindenáron. Pl lombikozni nem szeretnék. De elvárásnak érzem a családi találkákat, illetve sok mindent. Sokszor érzem hogy érzelmi zsarolást is alkalmaznak. Akik ilyen helyzetbe kerültek, egy számukra ismeretlen terepbe kerültek hogy jöttetek ki ebből mert én úgy érzem hogy nem tudom kezelni....Kiegyensúlyozott nő voltam, de amióta belekerültem ebbe a családba azóta nagyon megváltoztam.....már nem is ismerek magamra. Lassan ott tartok hogy alkohol nélkül nem tudom elviselni a családi találkákat, holott máskor ha pl barátokkal találkozok nem szoktam inni. Mit tudok tenni? Amúgy sokszor kedveskedők, talán nem is értik hogy ártanak. Az az igazság, hogy azt látom, hogy családon belül is megy a harc köztük és ezért úgy érzem hogy most én is belekerültem ebbe a játszmába. Meséljetek kérlek akik hasonlóan más típusú családba kerültetek, hogy tanultátok meg kezelni őket?

2023. ápr. 4. 20:49
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Szeretnék beilleszkedni mert a férjemet bántanám vele ha nem így lenne, viszont úgy érzem hogy nincs meg a kellő védőpajzsom ellenük és érzelmileg mérgező hatással vannak rám a tudtukon kívül. A férjem úgy látom, hogy jól kezeli őket, mert már megszokta de én ugye nem ebben nőttem fel így nincs meg a kellő stratégiám. Amúgy ne értsetek félre, én tényleg látom azt is hogy ők is próbálkoznak alkalmazkodni hozzánk a maguk módján, hiszen anyósom is a maga módján bocsánatot kért az esküvő után, sőt sokszor látom rajta hogy igyekszik visszafogni magát. Ezeket is észreveszem, és tudom milyen nehéz lehet neki is változni, rugalmasabbnak lenni a családi béke érdekében és ezt tisztelem becsülöm is benne, hogy ő is próbálkozik. Talán én is hibás vagyok abban hogy túlérzékeny vagyok és frusztrált, csak az a fura hogy előtte lévő kapcsolataimban soha nem voltam ilyen. Mármint nem voltam ilyen frusztrált mint most a férjem családja mellett.
2023. ápr. 4. 21:27
 12/25 A kérdező kommentje:
10-es amúgy én is azt érzem hogy ez lenne a jó megoldás, és sokszor mondtam már le programot ilyen olyan indokkal, de ez sem lehet megoldás hosszú távon, mert sokszor hallottam hogy szóvá tették, hogy nem mentem el. Az igaz hogy én nem igénylek annyi közös programot mint ők.
2023. ápr. 4. 21:30
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi ideig jártatok a férjeddel az esküvő előtt? Eléggé ismertétek egymást?
2023. ápr. 4. 21:33
 14/25 A kérdező kommentje:
Évekkel előtte ismertem már. Nem a férjemmel van a gond. ő jól kezeli a családját. Én lettem frusztrált, mert nem tudom kezelni. Igazából tényleg az a furcsa nekem hogy az lett a stratégiám, hogy innom kell ha velük vagyok. Nagyon furán hangzik, pedig én ha el is megyek a barátaimmal sokszor csak teát iszom. Számomra nagyon nehéz emberek. Teljesen mások mint az én családom és ezért nem tudom őket kezelni. Látszólag jól kezelem, de gyomorideggel megyek el a családi találkákra és gyomorideggel jövök haza sokszor.
2023. ápr. 4. 21:37
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

10 vagyok. Nyugodtan mondd le, mert így csak magadnak csinálsz gyomorideget. Én tudom milyen ott ülni, ahol nem akarsz. Egyébként nem kötelező neked is jelen lenni, hiszen a ferjed meglátogathatja az anyukáját nélküled. Szépen óvatosan kezdd el lemondani a találkozókat, mîg nem egy kívánt szintet el nem ertek (akar havi, kethavi, félévi, soha napján kiskedden..) ami neked jó. És ne erezd magad rosszul miattuk, csak magadnak ártasz.

Egyebként megkerdezhetem hogy ők mivel mérgeznek? Vagy miben különböznek?

Nálunk karomkodósak anyósek, borzasztó hangosak, meg olyan egywzerűek mint a faék

2023. ápr. 4. 21:39
 16/25 anonim ***** válasza:
95%
Hát annyira nem kezeli jól a családját, ha így behódol nekik.
2023. ápr. 4. 21:48
 17/25 anonim ***** válasza:
48%

Hasonló családból jöttem kérdező, és a férjem családja pedig olyan mint leírtad.

Hosszú idő volt mire megértettem, hogy nem bántanak csak szimplán törődnek velem. Néha bele szólnak ebbe abba de ha jelzem, hogy ez sok abba hagyják. Fura volt meg szokni, hogy ilyen egy rendes család..

Szimplán rossz példa van előtted, ez nekem is sok időbe telt mire rá jöttem.

Ja és a kommunikáció mindennek a nyitja, egyszerűen beszélj az érzéseidről, könnyebb lesz!

2023. ápr. 4. 21:52
 18/25 A kérdező kommentje:
hu hát...a legjobban engem ezek az elvárások mérgeznek. Ha valamit nem úgy teszünk akkor finoman célozgatnak , hogy mennyire megbántottuk őket. Talán az a baj, hogy az amúgy is kevés önbizalmam miatt érzékenyebb vagyok minden apró kis odaszúrásra, beszólásra és ezért lettem ilyen frusztrált. Igazából csak az tűnt fel, hogy az első kapcsolatomban az ex párom anyukája évekkel a szakítás után is mindig felhívott engem szülinapomon, meg karácsonykor és mindig elmondta hogy mennyire sajnálja hogy szétmentünk a fiával. Nagyon jóban voltam a családjával. A másik volt párom családjával is jóban voltam bár velük nagyon ritkán találkoztam. Igazából furcsa nekem hogy ebben a családban valahogy nagyon nem találom a helyem. De tényleg látom, hogy nagyon igyekeznek és az hogy ennyire elvárják hogy én is mindenhol jelen legyek azt jelenti hogy ők befogadtak a családba és azzal együtt a családi elvásárosba is, csak ugye nekem ez fojtogató.
2023. ápr. 4. 21:53
 19/25 A kérdező kommentje:
16- szerintem jól kezeli, mert az sem lenne jobb ha folyton harcolna velük és megbántaná őket. Vagyis...én is ilyen vagyok. Konfliktuskerülő, csak éppen pont ezért van hogy ha kell gyomorideggel is de megteszem azt is amihez nincs kedvem.
2023. ápr. 4. 21:54
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Neked kell felállítani a határokat, amit aztán ha átlépnek jelezni, ha kell távolságot tartani. Mint írtad kiegyensúlyozott voltál, ezt próbáld meg visszahozni az életedbe és csúnyán megmondva le se sz.rni azokat, akik megpróbálnak kiborítani.
2023. ápr. 4. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!