Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan megy nálatok az ajándék...

Hogyan megy nálatok az ajándékozás a párotok családjával?

Figyelt kérdés

A mi esetünkben a páromat minden alkalomra köszöntik, megajándékozzák az én rokonaim. A párom családja részéről én sose kaptam semmit, csak a párom, ellenben mi mindig ajándékozunk közösen. Kicsit így már túlzásnak tartom, hogy a családban a sok gyereknek ki van adva a 20-30 ezres ajándékigény. Nem vagyunk még házasok egyenlőre, csak együtt élünk.

Nálatok ez hogyan alakult? Ti hogyan viszonozzátok, mikor gyermektelen pár ajándékoz az összes gyereketeknek és nektek is?

2023. ápr. 1. 13:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ezt ki várja el? Valaki azt mondta, hogy 20-30 ezres ajándék nélkül ide se gyere? Egyszerűen nem kell annyit költeni rá.
2023. ápr. 1. 16:27
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Férjem családja ajándékozós és felköszöntős, az én családomban karácsonykor se nagyon van ajándékozás, csak kicsi gyereknek, de ott is jelképesen.

Nem elvárás férjem részéről, hogy ő kapjon bármit is, de természetesen neki sem kell több tízezret kiadnia szegről végről rokonok gyerekeire.

2023. ápr. 1. 16:32
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

A következő alkalommal beszéld meg a pároddal,hogy vegyen ő egy jelképes ajándékot,és ha rákérdeznek,hogy ez mi,akkor megmondjátok,hogy eddig te sem kaptál semmit,ezért mostantól csak a párodtól számítsanak ajándékra. Tőle is annyit,amit ő kap. Kétesélyes a dolog. Vagy magukba szállnak,vagy megsértődnek. Ha az utóbbi,azon se bánkódj,mert ők is levegönek néznek téged.

Kérdés,mennyire lenne ebben a párod partner...

2023. ápr. 1. 17:11
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Beszüntetném az ajàndékozàst azonnal. Mindenki vegyen a sajàt gyerekének. És nem adnék közösen se. Ha a pàrod annyira akar adni, akkor àlljon oda, és adja oda ő. Te meg mondd, hogy ha nem tekintenek csalàdtagnak, akkor te se őket. Ez oda-vissza megy.
2023. ápr. 1. 17:26
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"A mi esetünkben a páromat minden alkalomra köszöntik, megajándékozzák az én rokonaim"

"a családban a sok gyereknek ki van adva a 20-30 ezres ajándékigény"

"Hogyan megy nálatok az ajándékozás a párotok családjával?"

Nekem ebből az jött le hogy a kérdező családjától van elvárva a párjának a családtagjainak, gyerekeinek az ajándék adás, de lehet félreértettem.

Ha meghívnak az adott személy szülinapjára pl akkor nyilván adnék ajándékot, de nem 20-30 ezrest, főleg nem gyereknek és nem erőn felül. Ha cserébe pedig üres kézzel érkeznek a kérdező szülinapi ünnepségére akkor meg biztos hogy jól megsértődnék a helyében.

2023. ápr. 1. 18:29
 16/21 anonim ***** válasza:
68%
Közösen döntve.
2023. ápr. 1. 19:14
 17/21 Metionin ***** válasza:
100%
Már sehogy. Eleinte adtunk de anyósom húzta a száját és egyszer ki is jelentette, hogy drágábbat várt. Azóta nem kapnak lóf@szt sem :)
2023. ápr. 1. 21:16
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell palimadárnak lenni. Nálunk is van a rokonságban nyolc gyerek, de ha valaki igényt jelentene be, az többet semmit nem kapna. Apróság, csoki, ilyesmi, de 20-30 ezer nevetséges. Senki gyerekének nem vennék ennyiért, csak a sajátjaimnak, és mástól se kellene. Jó érzés tud lenni, hogy gondolnak a gyerekekre, nyilvánvalóan ez érthető, de elsősorban költsön mindenki a sajátjára.
2023. ápr. 1. 21:34
 19/21 anonim ***** válasza:
A mi családunk mindig mindenkinek ajándékoz, férjemnél csak a gyerekeknek szokás, ballagásig. Most kényszerítsem őket, hogy mivel az én családomban más a módi, vegyenek ők is mindig, modern alkalomra, mindenkinek? Eszemben sincs
2023. ápr. 2. 08:27
 20/21 anonim ***** válasza:
Vegyen a párod a saját családjának, és el van intézve. Én annak veszek, aki nekem is vesz.
2023. ápr. 2. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!