Hogyan megy nálatok az ajándékozás a párotok családjával?
A mi esetünkben a páromat minden alkalomra köszöntik, megajándékozzák az én rokonaim. A párom családja részéről én sose kaptam semmit, csak a párom, ellenben mi mindig ajándékozunk közösen. Kicsit így már túlzásnak tartom, hogy a családban a sok gyereknek ki van adva a 20-30 ezres ajándékigény. Nem vagyunk még házasok egyenlőre, csak együtt élünk.
Nálatok ez hogyan alakult? Ti hogyan viszonozzátok, mikor gyermektelen pár ajándékoz az összes gyereketeknek és nektek is?
Férjem családja ajándékozós és felköszöntős, az én családomban karácsonykor se nagyon van ajándékozás, csak kicsi gyereknek, de ott is jelképesen.
Nem elvárás férjem részéről, hogy ő kapjon bármit is, de természetesen neki sem kell több tízezret kiadnia szegről végről rokonok gyerekeire.
A következő alkalommal beszéld meg a pároddal,hogy vegyen ő egy jelképes ajándékot,és ha rákérdeznek,hogy ez mi,akkor megmondjátok,hogy eddig te sem kaptál semmit,ezért mostantól csak a párodtól számítsanak ajándékra. Tőle is annyit,amit ő kap. Kétesélyes a dolog. Vagy magukba szállnak,vagy megsértődnek. Ha az utóbbi,azon se bánkódj,mert ők is levegönek néznek téged.
Kérdés,mennyire lenne ebben a párod partner...
"A mi esetünkben a páromat minden alkalomra köszöntik, megajándékozzák az én rokonaim"
"a családban a sok gyereknek ki van adva a 20-30 ezres ajándékigény"
"Hogyan megy nálatok az ajándékozás a párotok családjával?"
Nekem ebből az jött le hogy a kérdező családjától van elvárva a párjának a családtagjainak, gyerekeinek az ajándék adás, de lehet félreértettem.
Ha meghívnak az adott személy szülinapjára pl akkor nyilván adnék ajándékot, de nem 20-30 ezrest, főleg nem gyereknek és nem erőn felül. Ha cserébe pedig üres kézzel érkeznek a kérdező szülinapi ünnepségére akkor meg biztos hogy jól megsértődnék a helyében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!