Miért hívnak magukhoz ha rosszul bánnak velem?
A külvilágnak, szomszédoknak, stb.., meg kell mutatniuk, hogy ők milyen rendesek veled is... Adnak a látszatra.
Az alpári beszéd nem az én világom, de gondolom nem ez az ok.
Saját példámból kiindulva megértelek, van elképzelésem mit érzel...:
Apai nagyszüleimnek apám két bátyja mindig a kedvenc volt, apámat nem szerették úgy. Az sem tetszett nekik, hogy anyámat vette feleségül... Bár nagy balhék sosem voltak, a hátrányos megkülönböztetést én is örököltem. Az elkényeztetett nyifinyafi unokatestvéreim mindig kedvencek voltak, mindig ők választhattak, legyen szó programról vagy ajándékról... Nekem megkötött, ami maradt, lényeg, hogy a szomszédság látta, hogy velem is hú de sokat törődnek... Csendes voltam, visszahúzódó, sosem reklamáltam vagy panaszkodtam, de láttam és éreztem...
Mit mondjak, amikor átfordult a dolog, hogy nem ők vitték magukhoz, hanem felnőttem és magam mentem, hát nem vittem túlzásba, és az ajándékozásukat sem. Már nem élnek. A sírjukra rakok néha művirágot. Vegyenek drágát az unokatestvéreim!Anno ők kapták az eredeti legót és társasjátékokat, én meg a haszna ehetetlen kínai butaságokat...
Vannak sajnos ilyen családtagok, nálunk is hasonló a helyzet.
Amióta nagyapám újraházasodott (lassan 40 éve), azóta az új feleségnek és annak a lányának a segge van állandóan nyalva.
Hogy elhanyagolta a vérszerinti rokonokat, még nem is a legnagyobb bűne... Úri kedvében milliókkal károsította meg a két gyerekét, utána meg benyögte, hogy senki nem fog semmit örökölni, mert inkább a fidesznek ad mindent (úgy, hogy rühelli a fideszt), mint a saját gyerekeinek. Még olyan megszólalása is volt, hogy a fia (anyukám testvére) nem is az ő fia, amikor pedig szembesítettük vele, hogy ez csak úgy lehet, hogy a mama félrekúrt, majdnem szívinfarktust kapott, hogy mi hogy feltételezhetünk ilyet az első feleségéről.
Ezek után még ő volt felháborodva, hogy a két gyereke beperelte a milliós károkozás kirendezéséért. Aminek aztán az lett a vége, hogy a fél ház, ami a nevén van, ráíratta a gyerekire, cserébe arra az egész házra haszonélvezetet kapott, így minden bevétel hozzá kerül (egy igen neves cég béreli a ház földszintjét), szóval gyakorlatilag eladta a gyerekeinek a saját örökségüket... Sajnos ez volt a legkisebb rossz, amit tudtak választani a lehetőségek közül.
De kifelé mutatva volt, hogy minket mennyire szeretnek, meg panaszkodtak másoknak, hogy mi alig járunk, amikor pedig mentünk látogatóba, alig várták, hogy végre elmenjünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!