Idén nagynénémék átjönnek hozzánk karácsonyra, és amikor az ajándékozásról volt szó (előre megbeszéltük, hogy ki mit kér a felesleges ajándékok elkerülése végett), a néném azt mondta, hogy ő nem kér semmilyen ajándékot, csak a pénzt (folyt. lent)(?)
Szóval a nénémnek 20 ezer forintot adnánk, mivel ő nem kér semmilyen ajándékot, hanem az ajándékra szánt pénzt kéri.
A pénzt én adnám neki, mert nekem viszonylag jó munkahelyem van, és átvállaltam anyuéktól a rokonoknak való ajándékadást.
Most azon morfondírozok, hogy milyen címletekben adjam a nénémnek a pénzt. Hogyan illik? Melyik a praktikusabb?
- Adjam 1 darab 20 ezres címletben
- Adjam 2 darab 10 ezres címletben
- Adjam 1 darab 10 ezres és 2 darab 5 ezres címletben
- Adjam 4 darab 5 ezres címletben.
Melyik a praktikusabb?
Gondolom borítékban adod, szóval teljesen mindegy, hogy milyen címletekben. Mondjuk én 2 db 10-est adnék.
Szerintem egyáltalán nem gáz, hogy pénzt kért. Lehet olyan dolgot szeretne venni amit mondjuk próbálni kell (cipő, kabát, stb) Sokkal hasznosabb, mint a 23. felesleges kacat.
Tehát én meg tudom érteni.
akkor is hihetetlenül proli dolog.
nincs pénzem egy kabátra, de majd az unokahúgom vesz nekem?
akkor már inkább a máltai szeretetszolgálat, vagy kiülök kalapozni az aluljáróba
Szerintem meg semmi probléma nincs ezzel.
Inkább adjanak pénzt, mint a szokásos értelmetlen fxságokat pl
- kicsi-nagy pulcsi, amiről levágtká a címkét, szóval vissza sem cserélhettem
- aranyóra (utálom, nem hordok aranyat, minden ékszerem ezüst, de ezt tudják is rólam - végül eladtam, mert minek álljon a szekrényben)
- könyv - 4-en vették meg ugyanazt
- sminkkészlet (sohasem sminkelek, max. szemspirál)
Ennél még egy sima 10 ezres is értelmesebb lett volna, mert arra költöm, amire szeretném.
Igen: mindig megkérdezték, mit szeretnék és feszt mást vettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!