Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Idén nagynénémék átjönnek...

Idén nagynénémék átjönnek hozzánk karácsonyra, és amikor az ajándékozásról volt szó (előre megbeszéltük, hogy ki mit kér a felesleges ajándékok elkerülése végett), a néném azt mondta, hogy ő nem kér semmilyen ajándékot, csak a pénzt (folyt. lent)(?)

Figyelt kérdés

Szóval a nénémnek 20 ezer forintot adnánk, mivel ő nem kér semmilyen ajándékot, hanem az ajándékra szánt pénzt kéri.

A pénzt én adnám neki, mert nekem viszonylag jó munkahelyem van, és átvállaltam anyuéktól a rokonoknak való ajándékadást.

Most azon morfondírozok, hogy milyen címletekben adjam a nénémnek a pénzt. Hogyan illik? Melyik a praktikusabb?

- Adjam 1 darab 20 ezres címletben

- Adjam 2 darab 10 ezres címletben

- Adjam 1 darab 10 ezres és 2 darab 5 ezres címletben

- Adjam 4 darab 5 ezres címletben.

Melyik a praktikusabb?

2022. dec. 16. 20:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
87%

Gondolom borítékban adod, szóval teljesen mindegy, hogy milyen címletekben. Mondjuk én 2 db 10-est adnék.

Szerintem egyáltalán nem gáz, hogy pénzt kért. Lehet olyan dolgot szeretne venni amit mondjuk próbálni kell (cipő, kabát, stb) Sokkal hasznosabb, mint a 23. felesleges kacat.

Tehát én meg tudom érteni.

2022. dec. 16. 22:04
 12/17 anonim ***** válasza:
74%

akkor is hihetetlenül proli dolog.

nincs pénzem egy kabátra, de majd az unokahúgom vesz nekem?

akkor már inkább a máltai szeretetszolgálat, vagy kiülök kalapozni az aluljáróba

2022. dec. 16. 22:56
 13/17 anonim ***** válasza:
87%
Anyádék ajándékozgassák a saját testvérüket már bocs. Amíg nem dolgoztál nem ajándékoztatok mert nincs rá pénz? Bírom mikor dolgozó lesz a gyerekből, egyből rászorolunk a pénzére. Bár nem ez volt a kérdés, de ez marhára nincs rendben.
2022. dec. 17. 05:19
 14/17 NTBS ***** válasza:
92%
Tedd borítékba. Amúgy teljesen mindegy. Az, hogy mennyire helyes dolog, más kérdés.
2022. dec. 17. 07:28
 15/17 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem meg semmi probléma nincs ezzel.

Inkább adjanak pénzt, mint a szokásos értelmetlen fxságokat pl

- kicsi-nagy pulcsi, amiről levágtká a címkét, szóval vissza sem cserélhettem

- aranyóra (utálom, nem hordok aranyat, minden ékszerem ezüst, de ezt tudják is rólam - végül eladtam, mert minek álljon a szekrényben)

- könyv - 4-en vették meg ugyanazt

- sminkkészlet (sohasem sminkelek, max. szemspirál)

Ennél még egy sima 10 ezres is értelmesebb lett volna, mert arra költöm, amire szeretném.

Igen: mindig megkérdezték, mit szeretnék és feszt mást vettek.

2022. dec. 17. 07:28
 16/17 anonim ***** válasza:
50%
Akkor adjanak utalványt egy olyan boltba, ahol a kabátot akarja venniy az egy fokkal kevésbé cringe.
2022. dec. 17. 09:08
 17/17 anonim ***** válasza:
91%
Ez is megoldás,16-os :)
2022. dec. 17. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!