Ha valaki meghalt, a hagyatéki tárgyalasra honnan tudják meg, hogy pl. milyen ingatlanjai vagyona voltak? (amiről még lehet a csalad se tud) Pl. földterület, szántó, online állampapír, bankbetét, stb.
Az általad beadott hagyatéki leltárból dolgoznak. Tehát eredendően a te feladatod bejelenteni magát a hagyatékot. De ha jelzed, hogy - szerinted - vannak pl. földek, csak te nem tudod, hogy merre -, akkor lekérdezi az adatbázist.
De nem fogják feltúrni az összes bankot, földhivatalt, stb. minden elhunyt után.
Ha később mégis valami előkerül, lehet kérni póthagyatékit.
Nagyrészt neked kell beadnod mint örökös hogy milyen földek vannak. Nagyon sokan nem tudják a pár négyzetméteres földeket, az úgy marad az elhunyt nevén. Aztán ha valami ok folytán az évek alatt fény derül rá akkor vetethetsz fel jó pénzért újra hagyatékot arra a földre.
Amúgy szerintem a közjegyző nem áll neki nyomozni hogy a Gipsz Jakabnak hol van földje. Azt neked kell régi papírokból kikukázni és a földhivatalban utána járni.
Ahol komoly örökség van azt azért tudják az örökösök.
A közjegyző szart se tud. Engem keresett meg, mikor a 25 éve nem látott apám meghalt, hogy írjam össze a hagyatékot. Számonkérte rajtam, hogy tudom-e, mennyi munka volt neki engem megtalálnia. (Budapesten élek születésem óta, a nevem sem változott.) Nem tudom, mije van, kitöltöttem a papírt, hogy fogalmam sincs semmiről.
Anyukámmal ugyanez volt, csak ott tudtunk mindent. Ők semmit nem tudnak, semmit nem csinálnak. Lecsípik az örökségedből a kis haláladójukat, és annyi.
94-ben halt meg a nagymamám, volt valami pici föld a nevén, amit anyum meg a tesói megörököltek, de akkor nem tudtak róla. Ez két évvel ezelőtt derült ki, mert mivel anyum nem él, nekem jött a póthagyatéki.
#19, A közjegyző szart se tud.
Hát ja. Cserébe brutál áron dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!