Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Megbocsájtanál egy rosszindula...

Megbocsájtanál egy rosszindulatú és kiállhatatlan személyiségű rokonodnak minden szemétséget csak azért mert nagyon beteg lett?

Figyelt kérdés

Az unokatestvéremről van szó, aki egy nagyon undorító nőszemély volt mindig is. Mindenkivel flegma, mindenkit lenéz, bárkit megsért szemtől szembe, mindenkut irányítani és kontrollálni akar. A viselkedésével már mindenkit elmart maga mellől, a szülei se álltak vele szóba,folyton az én szüleim ellen akarta úszítani őket (az anyáink testvérek) a húgát miatta rúgták ki a munkahelyéről és akapcsolatát is sokáig igyekezett megfútni. Engem meg mindig mindenért leszólt, belémkötött, kritzált,amiért én is kerülöm és ha lehet nem állok szóba vele.

Kb.egy hónapja viszont mellrákot diagnosztizáltak. Mivel mindenkivel megutáltatta magát így nincs mellette senki most. Ritkán látni azóta, tegnap láttam és teljesen meg van törve, eltűnt az arcáról az a flegma, lenéző tekintet. Nézett mintha szólni akart volna de gyorsan odébálltam mielőtt leszólíthatott volna. Viszont az ismerőseink szerint segítenünk kellene neki, mivel mégiscsak a rokonunk, ráadásul én lakom a legközelebb hozzá a rokonságból. A szülei már nem élnek, a húga és a sógora szóba se állnak vele, mivel az elejétől fogva nyíltan a sógor ellen volt. Barátai nincsenek, szóval leginkább tényleg én maradtam.

Félre tennél minden sértést és megalázást amit tőle kaptál és a segítségére sietnél, vagy a hozzá hasonló emberek megérdemlik hogy megegyék amit főztek?

2022. aug. 12. 10:17
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
90%
Ha a családdal bunkó volt mindig is, akkor segítsenek neki a barátai.
2022. aug. 12. 16:37
 42/53 anonim ***** válasza:
85%
Ha felhívna, hogy segítségre van szüksége és bocsánatot is kérne, segítenék valamilyen szinten, de magamtól nem ajánlanám fel.
2022. aug. 12. 20:54
 43/53 anonim ***** válasza:
62%
Nem
2022. aug. 12. 21:42
 44/53 anonim ***** válasza:
79%

Nem segítenék. Miért kéne? Tudod, mi lesz ebből?

Hogy jól kihasznál, mert "beteg", és jaj segíts, aztán meg ugyanúgy le fog szrni, miután meggyógyult.

És nyugi, ha te lennél mellrákos az ajtót nem nyitná rád.

2022. aug. 13. 07:15
 45/53 A kérdező kommentje:
És vannak erre valamilyen szociális emberek, hogy ha mondjuk egy műtét egyáltalán nem tud felkelni akkor valaki elmegy hozzá pl.főzni, takarítani, gyógyszereket kiváltani, ilyesmi? Vagy ezt mindenkinek magának kell megoldani ha úgy adódik?
2022. aug. 13. 14:28
 46/53 anonim ***** válasza:
100%
Szociális alapon ezt nem fogják megcsinálni, ők csak ránéznek a betegre, ha kell rendbe teszik és viszontlátás. Akik ezeket megcsinálnák, már fizetősek.
2022. aug. 13. 14:31
 47/53 anonim ***** válasza:
100%

"ha mondjuk egy műtét egyáltalán nem tud felkelni akkor valaki elmegy hozzá pl.főzni, takarítani, gyógyszereket kiváltani, ilyesmi?"

Ha egyáltalán nem tud felkelni, akkor nem engedik ki a kórházból, főleg, ha nincs segítsége. A rehabilitációs osztályra kerül, amíg el nem tudja látni magát - ha erre már nincs remény, mert nagyon öreg, akkor meg az elfekvőbe.

2022. aug. 13. 14:34
 48/53 A kérdező kommentje:
De akkor vannak akiknek rá kell majd nézniük?
2022. aug. 13. 14:34
 49/53 anonim ***** válasza:
100%
Mármint hol?
2022. aug. 13. 14:35
 50/53 A kérdező kommentje:
47, Ha van erre külön osztály és nem muszáj otthon lábadoznia akkor megnyugodtam! Így már eszem ágában sincs felkeresni.
2022. aug. 13. 14:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!